MojWindows

Mobilná platforma Windows v ostatnej dobe zažíva veľmi nešťastné obdobie, kedy množstvo vývojárov a spoločností ukončuje podporu pre svoje aplikácie. K nim sa teraz vo veľkej miere pripája ďalšia aplikácia zvučného mena.

Vývojári stojaci za populárnou aplikáciou Spotify, oznámili ukončenie aktívneho vývoja svojej aplikácie pre Windows Phone a Windows 10 Mobile. Podľa vyjadrenia dochádza v prípade aplikácie pre mobilný Windows k prechodu do režimu údržby. V praxi to znamená, že aplikácia bude od tohto momentu dostávať len kritické bezpečnostné aktualizácie.

Hoci aplikácia Spotify zostáva naďalej dostupná, odstrihnutie od nových funkcií a aktívneho rozširovania neznamená nič dobré. Posledná veľká aktualizácia pritom prebehla ešte v polovici minulého roka. Stále jej ale chýbajú niektoré z atraktívnych funkcií ako Spotify Discover, Spotify Running, či Release Radar.

Teraz, bez ďalšieho vývoja, tak aplikácia bude v porovnaní s ostatnými mobilnými platformami zaostávať po stránke funkcionality ešte omnoho viac. No, pri pohľade na to, aký podiel na trhu dlhodobo dosahuje mobilný Windows, môžeme byť radi, že aplikácia nebola úplne zrušená.

Náš tip
Facebook bude podporovať posielanie správ len cez aplikácie pre “desiatky”, staršie verzie odstrihne

Zdroj: Spotify

07.04.2017

+