MojWindows

Pokiaľ vo Windows 10 používate na sledovanie svojich schôdzok a udalostí vstavanú aplikáciu Kalendár, pravdepodobne by vám prišlo vhod, keby sa v prehľade zobrazovali vyznačené aj štátne sviatky. Vývojári na túto skutočnosť mysleli a do aplikácie pridali jednoduchý spôsob, ako si môžete zobraziť prehľad štátnych sviatkov pre požadované krajiny. Nemusí ísť len o Slovensko, pridať si ich môžete hneď niekoľko. Vhod to príde napríklad ak často cestujete to zahraničia, prípadne pracujete v medzinárodnej firme, ktorá má pobočky po celom svete a tie medzi sebou komunikujú.

Stačí si spustiť aplikáciu Kalendár a v spodnej časti kliknúť na popis „Pridať kalendáre“. Týmto spôsobom dôjde k otvoreniu ponuky jednotlivých štátov, v prípade ktorých si môžete pridať prehľad o sviatkoch. Následne už len stačí kliknúť na požadovanú krajinu. V danej ponuky dokonca nájdete aj možnosť pre pridanie náboženských sviatkov, ktoré spadajú do vlastných kategórií, napríklad „Kresťanské náboženské sviatky“.

Kalendar

Prehľad pridaných štátov sa pritom zobrazuje pod položkou „Kalendáre sviatkov“, ktorá sa nachádza v ponuke na ľavej strane aplikácie. Pre každú krajinu sa pritom sviatky zobrazujú inou farbou, no tú je dokonca možné zmeniť ručne. Robí sa to kliknutím na ikonu striešky, ktorá sa zobrazuje po tom, ako myšou prejdete na názov konkrétneho štátu. V rovnakej ponuke nájdete okrem zmeny farby aj možnosť na odstránenie daného prehľadu sviatkov.

 Rovnaké možnosti sú dostupné aj v mobilnej verzii aplikácie Outlook Kalendár. V ľavom hornom rohu je potrebné kliknúť na takzvané „hamburger“ menu a z dostupnej ponuky vybrať možnosť „Pridať kalendáre“. Pri prvom pridaní nových kalendárov je potrebný prístup na internet. Zmena farby sa zase vykonáva podržaním prsta na konkrétnom kalendári zo zoznamu tých používaných.

Kalendar 2

(Za tip s mobilnou aplikáciou ďakujeme čitateľovi Danielovi)

30.04.2017

+