MojWindows

V Prahe dnes prebieha finálový večer regionálneho kola celosvetovej startupovej konferencie a súťaže Startup World Cup, ktorú organizuje venture kapitálový fond Fenox aj s podporou Microsoftu. Akcia vznikla priamo v Silicon Valley s cieľom podporiť celosvetové inovácie, prepojiť startupový ekosystém, otvoriť dvere talentovaným podnikateľom a identifikovať 16 najlepších startupových projektov na svete.

O účasť v pražskom regionálnom kole súťaže prejavilo záujem 210 startupov z 22 krajín sveta, no v súťaži sa nakoniec stretlo 115 projektov, z toho 30 % zahraničných. Z tohto počtu vybrala hodnotiaca komisia zložená z expertov a mentorov UP21 a usporiadateľského fondu FENOX Venture Capital  TOP10 startupov, ktoré zabojujú o postup do finále v Silicon Valley a ďalších tzv. NEXT21 projektov, ktoré budú mať príležitosť sa priamo predstaviť investorom počas konania eventu. Celkový víťaz regionálneho kola bude priamo v Silicon Valley súťažiť o investíciu vo výške 1 milión dolárov. Stretne sa tam s 15 najlepšími nováčikmi z celého sveta.

Do Startup World Cup sa zapojili startupy nielen z Európy. Prihlásili sa účastníci z Česka, Slovenska, Poľska, Rakúska, Gruzínska, Maďarska, Bulharska, Estónska, Nemecka, Veľkej Británie, Grécka, Talianska, Slovinska, Kazachstanu, Moldavska, Srbska, Švajčiarska, Španielska, Macedónska, Egypta, Indie a Brazílie.

TOP 10 finalistov Startup World Cupu 2017 regionálneho kola v Prahe:

  1. Mindpax.me Pavel Nevický
  2. Smartlook Vladimír Sandera
  3. Twista Michal Šmída
  4. BLITAB Technology GmbH Kristyna Tsvetanova
  5. Byzancie Jakub Chromec
  6. Locaid.me Maksym Verteletskyi
  7. Nanits Robert Kaločai
  8. ShipVio André Dravecký
  9. ARTSTAQ Petr Václavek
  10. Gettick Alan Vyšín
07.03.2017

+