MojWindows

Za tento týždeň sa zoznam spätne kompatibilných hier pre Xbox One rozrástol hneď dvakrát spolu o šesticu starších titulov. Hoci prvá trojica neobsahovala žiaden z veľkých a značne populárnych titulov, stále je dobre vidieť, že Microsoft spätnej kompatibilite venuje pozornosť.

Konkrétne ide o tituly Daytona USA, Stacking a Tower Bloxx. Prvá z menovaných hier predstavuje arkádové závody, Stacking je  logická adventúra, v ktorej sú hlavný hrdinovia matriošky. Tower Bloxx je opäť možné zaradiť do kategórie logických hier. Hlavnou úlohou hráča je tu stavať knísavé veže čo najvyššie ako je to len možné bez toho, aby to celé spadlo.

Náš tip
Rozširovanie ponuky spätnej kompatibility pre Xbox One nie je len o technickej náročnosti

Druhá trojica zahŕňa naopak práve známejšie tituly, medzi ktorými nájdeme akčnú RPG sériu Darksiders reprezentovanú hrami Darksiders a Darksiders II. V nich sa chopíte jedného zo štvorice jazdcov Apokalypsy v boji proti anjelom aj démonom. Trojicu uzatvára epický príbeh obľúbeného zabijaka Ezia Auditore v hre Assassin’s Creed Revelations. Microsoft sa do toho oprel prakticky okamžite a dvojku Darksiders a Assassin’s Creed Revelations zaradil rovno do aprílovej ponuky programu Games with Gold pre predplatiteľov služby Xbox Gold.

26.03.2017

+