MojWindows

Samsung tento týždeň predstavil svoje nové vlajkové lode na poli smartfónov, Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+, ktoré využívajú operačný systém Android. Poriadne však prekvapila správa, že dostupná bude aj špeciálna Microsoft edícia týchto smartfónov. Bohužiaľ nejde o to, že by boli vybavené operačným systémom Windows 10 Mobile, prípadne zmenenými technickými parametrami.

Od klasickej verzie smartfónov sa bude „Microsoft Edition“ líšiť tým, že súčasťou systému bude široká ponuka aplikácií a služieb Microsoftu. Tie sa majú automaticky nainštalovať prakticky okamžite po pripojení k internetu cez Wi-Fi. Už teraz ale niektoré smartfóny od Samsungu, ako napríklad Galaxy S6 alebo S7, obsahujú predinštalované aplikácie Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, ako aj Skype.

Tento základný balík aplikácií budú obsahovať aj nové modely Galaxy S8 a S8+, no v prípade „Microsoft edície“ budú doplnené o služby ako Cortana a Outlook. Smartfóny sa majú v tejto verzii objaviť na americkom trhu, kde budú predávané priamo cez obchod Microsoft Store. Informácie o dostupnosti pre európsky trh zatiaľ nie sú známe. Predobjednávky pritom už odštartovali.

Zdroj: TheVerge

31.03.2017

+