MojWindows

Pre členov programu Office Insider zaradených v okruhu Slow ring je dostupná nová verzia kancelárskych nástrojov. Označená len ako februárová aktualizácia, prináša množstvo zmien, ktoré po dôkladnom otestovaní dorazia k bežným používateľom v aplikáciách Office 2016 a Office 365. Z pohľadu číselného označenia ide o aktualizáciu s označením verzie 1702, zostavenia 7870.2013. Pokiaľ patríte k ľuďom, ktorí testujú nové verzie, aktualizáciu môžete stiahnuť priamo cez nastavenia aplikácie.

  • Funkcia PowerPoint QuickStarter používateľovi dáva pri tvorbe prezentácie odporúčania na úpravu dizajnu a vyhľadanie zdrojov informácií podľa predmetu.
  • Na zariadeniach s dotykovou obrazovkou je možné používať pravítko pre vykreslenie rovných čiar na zarovnanie jednotlivých objektov. Pravítko je pritom možné natáčať do polohy presne podľa potreby používateľa, nastaviť je možné presný uhoľ.
  • V aplikáciách Word a Office je vďaka zabudovaniu novej inteligentnej služby digitálny asistent schopný lepším spôsobom rozpoznať slová v kontexte a ponúknuť tak správne možnosti pravopisu.
  • Vo Worde, Exceli, PowerPointe a Outlooku pribudli nové možnosti pre jednoduchšie odstránenie pozadia na obrázku. Aplikácie automaticky rozpoznajú pozadie pre odstránenie. Nástroj pre označovanie oblasti navyše umožňuje kresliť ľubovoľne a nie len rovné čiary.
  • Vo Worde je možné pri náhľade tlače stránky prezerať bok po boku.
  • Kresby z aplikácie Visio je možné jednoduchým spôsobom exportovať ako slajdy do PowerPointu.
02.03.2017

+