Nemeckej polícii sa zapáčila platforma UWP, pobočka v Hamburgu kúpila Lumie za 100 000€

Napriek tomu, že celkový trhový podiel smartfónov so systémom Windows vo všeobecnosti pomaly klesá, stále môžeme naraziť aj na prílev nových používateľov. Ide hlavne o používateľov v biznis sfére a ľudí, ktorí dobre vedia do čoho idú. To, že mobilný Windows má stále čo ponúknuť aj v profesionálnom segmente dokazuje hlavne nemecká polícia.

Len nedávno sme mohli vidieť koncept používania režimu Continuum v hliadkových vozoch, a teraz sa dozvedáme, že policajné oddelenie v Hamburgu si za približne 100 000€ zakúpilo 900 smartfónov značky Lumia. Opäť ide o snahu dosiahnuť rovnaký cieľ – odstrániť zbytočné papierovanie a zvýšiť tak čas, ktorý môžu príslušníci stráviť riešením problémov a pomáhaním občanom.

Policajné oddelenie v dokumentoch objasňuje, ako používaním platformy UWP zvýšiť efektivitu policajných príslušníkov. Veľkou pomocou pritom má byť možnosť digitálne spracovávať hlásenia, pristupovať k internej komunikácii a priamo pristupovať do policajnej databázy. Rovnako tak policajné zložky oceňujú možnosť na smartfónoch používať rovnaké aplikácie ako na stolových počítačoch, či notebookoch.

Súvisiacie články

Investícia do Windows smartfónov má zmysel aj z pohľadu bezpečnosti. Jednak kvôli nízkemu podielu nepredstavuje lákadlo pre kyberkriminálnikov, a zároveň má systém veľkú kontrolu nad aplikáciami, ktoré je možné nainštalovať a spúšťať. Veľkým lákadlom ale bola určite aj celková cena zákazky.

Zdroj: MSPU

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.