MojWindows

Herná komunita populárneho Minecraftu sa už roky vyznačuje rôznymi zaujímavými výtvormi. Nedávno sa napríklad skupina nadšencov pustila do vytvárania obrovského modelu mesta Viedeň v mierke 1:1. Najnovšie ale dochádza k spojeniu dvoch fenoménov – hry Minecraft a série Pokémon.

Usilovný používateľ vystupujúci pod prezývkou Mr.Squishy vytvoril v pôvodnom Minecrafte kompletnú repliku hry Pokémon Red. Na tomto obrovskom projekte zloženom z 357 000 herných blokov mal usilovne pracovať viac ako 21 mesiacov, pričom nepoužil žiadne herné modifikácie. Do vytvoreného sveta sa mu dokonca podarilo zapracovať aj niekoľko ikonických chýb, ktorými sa Pokémon Red vyznačoval. Zároveň ale upozorňuje, že hra môže obsahovať aj ďalšie nezamýšľané chyby a vyžaduje aspoň 2 GB operačnej pamäte. Hráčom, ktorí si jeho výtvor chcú vyskúšať, taktiež odporúča častejšie ukladanie rozohratej hry.

Mr.Squishy taktiež uvádza, že kvôli obavám z možných synchronizačných problémov sa rozhodol upustiť od vloženia hudby. Hráči sa tak budú musieť spoľahnúť na svoju predstavivosť. Tento projekt „hry v hre“ ale ukazuje, čo všetko je možné vytvoriť, keď sa do toho pustí človek s víziou a odhodlaním.

Zdroj: Reddit

15.03.2017

+