MojWindows

HPčko na Svetovom Mobilnom Kongrese okrem novej verzie smartfónu Elite x3 ukázalo aj vynovenú verziu Lap Docku, ktorý v podstate predstavuje „hlúpy“ notebook bez komponentov ako procesor, operačná pamäť, či úložisko. Potrebný výpočtový výkon zabezpečuje pripojený smartfón s podporou režimu Continuum. Nová generácia Lap Docku má byť vybavená 14-palcovým displejom, čo je oproti súčasnej 12,5-palcovej verzii badateľný skok. Vylepšeniami na prvý pohľad prešla taktiež klávesnica, ktorá je jednak väčšia, no zabudovanému touchpadu pribudli ľavé a pravé fyzické tlačidlá.

Náš tip
Mirabook je ďalší “hlúpy notebook” poháňaný smartfónom, podporovať bude Windows aj Android

Zmeny nastali aj po stránke konektorovej výbavy, kde sa má nachádzať aj klasický USB-A port, a nie len minimalistický USB-C. Nový Lap Dock tak po úpravách svojim vzhľadom a výbavou o trochu viac pripomína reálny notebook. Dočkať by sme sa ale mali aj zníženia predajnej ceny, čo je rozhodne vítaným krokom. Spôsobené to má byť aj tým, že nový Lap Dock nebude disponovať dotykovou obrazovkou. To, či sa zmenili aj ďalšie veci, ako napríklad kapacita batérie alebo rozlíšenie obrazovky, nie je známe. Lap Dock bol totiž umiestnený vo vitríne za ochranným sklom a bližší prístup tak nebol možný. Navyše samotná spoločnosť informácie drží poriadne skrátka.

Lap Dock

Hoci HP novinky oficiálne nepredstavilo, a dozvedáme sa o nich len vďaka pozornosti účastníkov výstavy, vyzerá to tak, že pre mobilný Windows 10 má rovnako ako Microsoft ešte nejaké tie plány.

Zdroj: MSPU

06.03.2017

+