MojWindows

Pridanie podpory pre používanie klávesnice a myši na konzole Xbox One je niečím, čo hráčov zaujíma už poriadne dlhú dobu. Po spustení iniciatívy Xbox Play Anywhere to ale dáva väčší zmysel ako kedykoľvek predtým. Technicky totiž umožňuje medziplatformové hranie, ktoré sa napríklad dostalo už do hry Gears of War 4. Problémom je v tejto situácii ale práve nepomer v rýchlosti reakcií priemerného hráča pri hraní na gamepade v porovnaní s hraním na kombinácii klávesnica + myš.

Ak by teda hráči na Xboxe mohli využívať pri hraní s hráčmi z PC klávesnicu a myš, rozhodne by to bolo zaujímavé. Zmysel by to malo aj pri hraní strategických hier, akou je napríklad aj pripravovaná RTS hra Halo Wars 2. Práve v súvislosti s ňou sa šéfa Xbox divízie Phila Spencera spýtali, či podpora pre klávesnicu a myš príde na Xbox One s vydaním spomínanej hry.

Spencer, ktorý je známy tým, že s fanúšikmi pravidelne komunikuje, odpovedal negatívne. Vydanie Halo Wars 2 podporu na Xbox One neprinesie. Zároveň ale oznámil, že jej pridanie sa nachádza v dlhodobých plánoch pre platformu Xbox. Kedy by sa ovládanie pomocou klávesnice a myši mohlo na Xbox dostať, ale žiadnym spôsobom neupresnil.

 

12.02.2017

+