MojWindows

Používatelia smartfónov, ktoré sa predávali s operačným systémom Windows Phone 8.1 hlásia problémy s prihlasovaním do účtov Microsoft. Problém sa objavuje po tom, ako na smartfóne došlo k preinštalovaniu systému pomocou nástroja WDRT alebo bolo použité obnovenie systému na výrobné nastavenia.

 Microsoft bol so situáciou oboznámený pomocou oficiálneho fóra a aktívne hľadá možné riešenie. Podľa informácií od používateľov sa problém týka vyslovene zariadení s operačným systémom Windows Phone 8.1, novšie smartfóny predávané so systémom Windows 10 Mobile zasiahnuté neboli.

Účet nie je možné pridať žiadnym známym spôsobom, nefunguje teda ani ručné zadanie cez nastavenia. Nie je celkom jasné, čo presne sa stalo, no s problémom sa stretlo veľké množstvo používateľov. Situácia je o to vážnejšia, že bez prihlásenia do účtu Microsoft na smartfónoch chýbajú základné funkcie ako sťahovanie aplikácií z Windows Store, či synchronizácia dát.

Kým Microsoft nenájde zdroj problémov, prípadne nezverejní aspoň dočasné riešenie, je odporúčané vyhnúť sa obnovovaniu výrobných nastavení, či preinštalovaniu systému.

Aktualizácia 14:00 Situácia sa podľa informácií zo strany používateľov zlepšila a prihlasovanie už funguje bez problémov, naďalej však chýba oficiálne vyjadrenie zo strany Microsoftu.  

07.02.2017

+