MojWindows

Ako jedna z mála slovenských bánk sa rozhodla využívať plný potenciál platformy Windows 10. Ešte v polovici minulého roka predstavila univerzálnu aplikáciu Čítačka, ktorou klientom uľahčila bezpečné prihlasovanie a manipuláciu s účtami. A ako vôbec prvá banka na Slovensku prináša demo internetbankingovej aplikácie pre headset Microsoft HoloLens. Reč je o Tatra banke, ktorá dnes spolu s novou verziou aplikácie Tatra banka pre Windows 10 predstavila aj svoju víziu budúcnosti bankovníctva.

Aplikácia Tatra banka v podaní rozšírenej reality pre okuliare Microsoft Hololens

Dnešným trendom je mobilné bankovníctvo, ktoré má klient vo svojom vrecku na každom kroku vďaka mobilnej aplikácii. Rozvoj a nástup nových technológií ale neobchádza ani sektor finančníctva, na čo Tatra banka reaguje aplikáciou pre rozšírenú realitu. Tá v sebe spája typické prvky a horúce novinky v oblasti digitálnych technológií, s ktorými sa pravdepodobne budeme stretávať počas najbližších rokov.  Trojkombinácia virtuálny asistent, rozšírená realita a hlasové ovládanie reprezentujú všetky oblasti, ktoré používanie technológií ženú vpred.

Aplikácia pritom poskytuje všetky základné aspekty ako sú:

  • Základné informácie o účte
  • Prehľad pohybov na účte
  • Možnosť zadania platby alebo naskenovania faktúry pohľadom na QR kód
  • Kontrolu výdavkov prostredníctvom Spending reportu

Sprievodcu aplikáciou robí virtuálny asistent, ktorý klientom zároveň zanalyzuje ich výdavky a poradí im s ich financiami. Aplikácia sa ovláda hlasom a gestami. Na vývoji spolupracovalo oddelenie rozvoja mobilných aplikácií a webov Tatra banky s vývojárskou spoločnosťou Inloop s.r.o. Záujemcovia si aplikáciu budú môcť vyskúšať aj na našich konferenciách Android a Windows Roadshow počas roka 2017.

Tatra banka HoloLens

Univerzálna aplikácia Tatra banka pre Windows 10 vo verzii 2.0

Aplikácia je dostupná na zariadeniach (mobily, tablety, notebooky, stolové počítače) s operačným systémom Windows 10 a postupne nahradí aplikáciu pre Windows 8. Aplikácia Tatra banka v roku 2016 dosiahla 40% nárast počtu používateľov, ktorý teraz nebezpečne atakuje hranicu 260-tisíc. Aj toto sa ako jeden z faktorov podpísalo na ďalšom zdokonaľovaní a rozvoji aplikácií Tatra banky. Mobilný Windows využívajú približne 2% klientov, pričom na jedného z nich pripadá 12 prihlásení do aplikácie mesačne.

Vo vydanej verzii aplikácia zatiaľ poskytuje základné funkcionality:

  • Prehľad účtov, kreditných kariet a úverov
  • SEPA platba
  • Skener
  • Aktivuje sa rovnako ako mobilná aplikácia, prihlasovať sa dá cez PIN

Aplikácia Tatra banka v roku 2016 prešla štvoricou aktualizácií 

V roku 2016 pribudlo do aplikácie množstvo vychytených noviniek, ktoré sa postupne v prípade záujmu premietnu aj do univerzálnej aplikácie pre Windows 10. Nižšie prinášame prehľad TOP noviniek za rok 2016.

  • Asistent v zahraničí – na základe hrubej polohy má klient k dispozícii informácie o poplatkoch za výber z bankomatov v danej krajine, informácie o aktuálnom kurze, informácia o limitoch na výber z bankomatov (v rizikových krajinách), kontakt zo zahraničia na call centrum DIALOG Live a ďalšie informácie
  • Personalizované kampane – ponuky na predschválené aj nepredschválené produkty, blahoželania, edukačné kampane atď.
  • Kontakty – kontakt na vzťahového manažéra alebo call centrum DIALOG Live
  • Prehľad investícií v podielových fondoch TAM
  • IBAN skener
  • Platobné tlačidlo – možnosť zaplatiť u obchodníka cez TatraPay. Ak klient nakupuje cez mobil, môže sa prekliknúť do aplikácie Tatra banka, zadať PIN a zaplatiť jednoduchšie (bez prihlásenia cez PID, heslo, kartu a Čítačku). Ak klient nakupuje na počítači, zobrazí sa mu na stránke TatraPay QR kód s platobnými informáciami, ktoré iba nasníma aplikáciou Tatra banka a potvrdí.
  • Prehľad majetku a záväzkov
07.02.2017

+