Tablety Samsung Galaxy Book sú novými rivalmi pre Microsoft Surface

Samsung na MWC 2017 priniesol dvojicu atraktívnych tabletov Galaxy Book so zameraním na produktivitu, ktorá predstavuje konkurenciu pre produkty línie Microsoft Surface. Informácie o tom, že Samsung tablety pripravuje, sa do obehu dostali už pred časom vďaka aplikácii zverejnenej vo Windows Store.

Novinky Galaxy Book 10 a Galaxy Book 12 sú postavené na operačnom systéme Windows 10 a prichádzajú s dotykovými perami a odnímateľnými klávesnicami. Obidva modely stavajú na tenkých hliníkových telách a dostupné budú v prevedenia s Wi-Fi a voliteľným 4G LTE. V základnom balení dostanú zákazníci okrem podsvietenej klávesnice, ktorá zároveň slúži ako ochranný obal, aj novú verziu dotykového pera S Pen s menšou špičkou a vylepšenou citlivosťou na tlak. Samsung uvádza priamu spoluprácu na podpore pre S Pen zo strany tvorcov rôznych aplikácií. Prízvukoval pritom hlavne Adobe Photoshop. Navyše samotný operačný systém je značne optimalizovaný pre prácu s dotykovým perom. Klávesnica s pomerne veľkým touchpadom sa pripája pomocou magnetov.

Súvisiacie články

Book 10 je vybavený 10,6-palcovou obrazovkou s Full HD rozlíšením, procesorom Intel Core m3 7.generácie, 4 GB operačnej pamäte a 128 GB eMMC úložiskom. Konektorová výbava pozostáva z jedného portu USB Type-C, čítačky Micro SD kariet, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac a pripojenia Bluetooth 4.1. Vo výbave nechýba podpora pre LTE a GPS, ani predná kamera s rozlíšením 5 megapixelov.

Väčší a výkonnejší model Book 12 sa pýši 12-palcovou Super AMOLED obrazovkou s HDR podporou a rozlíšením 2 160 x 1440 pixelov, pasívne chladeným procesorom Intel Core i5 7.generácie, maximálne 8 GB operačnej pamäte a 256 GB SSD diskom. Okrem vyššieho výkonu je rozdielom oproti lacnejšiemu modelu dvojica USB Type-C portov a zadná 13-megapixelová kamera. Výdrž batérie s podporou rýchlonabíjania sa v prípade obidvoch modelov má pohybovať na hranici 10 až 10,5 hodiny. Informácie o cene ani dostupnosti zatiaľ neboli zverejnené. Práve cena ale ukáže, či zariadenie na trhu prerazí.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.