MojWindows

Vývojári webového prehliadača Opera si pre používateľov pripravili poriadne zmeny. Už čoskoro sa dočkajú rozsiahlej zmeny používateľského rozhrania prehliadača, ako aj priamej integrácie aplikácie Facebook Messenger. Novinky sa aktuálne objavili vo vývojárskej verzii prehliadača a spadajú do projektu s kódovým označením Reborn. V tejto verzii bola Opera vybavená vysokokvalitným grafickým dizajnom, ktorý má byť platformovo neutrálnejší. To znamená, že tu nenájdeme žiadne prvky typické pre konkrétny operačný systém.

Opera

Vývojári informujú, že tlačidlá, ako aj karty so stránkami sú v novej verzii jednoduchšie a elegantnejšie, čo má do istej miery uľahčiť prácu. Pribudol aj nový bočný panel s animáciami, ako aj dvojica farebných tém, či trojica nových pozadí prehliadača. Hoci bočný panel technicky nájdeme aj v súčasnej verzii prehliadača, nachádza sa len v Rýchlom prístupe. Od novej verzie ale bude umiestnený priamo v hlavnom okne aplikácie, pričom bude rozšírený o viacero prvkov. Najvýznamnejším z nich je asi integrovaný Facebook Messenger. Vývojári navyše sľubujú pridanie integrácií aj pre ďalšie komunikačné platformy.

Novinky sa zatiaľ nachádzajú len vo vývojárskej verzii prehliadača Opera, ktorá je dostupná na vyskúšanie. Kedy dorazia do bežnej, používateľskej verzie, zatiaľ nie je známe.

animated-messenger

Zdroj: Opera

20.02.2017

+