MojWindows

Windows 10 aplikácia Filmy a TV programy prešla v posledných týždňoch dvojicou väčších aktualizácií. Jej najnovšia verzia 10.17021 je aktuálne dostupná pre členov programu Windows Insider a k bežným používateľom by mala podľa popisu doraziť až po vydaní veľkej systémovej aktualizácie Creators Update. Viacero pridaných vylepšení stavia práve na funkciách do systému implementovaných v spomínanej aktualizácii.

Medzi najväčšie vylepšenia aplikácie patrí podpora takzvaného „mini mode“ alebo „Compact Overlay“, kedy pri prehrávaní video zostáva pripnuté v popredí aj počas práce s inou aplikáciou. Jej vybranú časť vtedy prekrýva. Ďalšou veľkou novinkou je pridanie podpory pre 360-stupňové videá, ako aj viacero rozšírených formátov videa. Pri pokuse o prehranie niektorých z nich, ako napríklad MPEG-2, bude používateľ vyzvaný na stiahnutie potrebného video kodeku.

Aktualizáciami bola v aplikácii rozšírená aj správa prenajatých a zakúpených filmových titulov. Poslednou väčšou zmenou je pridanie algoritmu pre vyhľadávania a odporúčanie filmov na základe dovtedy prejaveného záujmu používateľa. Samozrejmosťou sú ešte opravy chýb a celková optimalizácia.

compact-overlay

28.02.2017

+