MojWindows

Podľa informácií, ktoré priniesol portál Mspoweruser s odvolaním sa na vlastné zdroje, Microsoft v blízkej dobe plánuje v obchode Windows Store zverejniť kompletný balík Microsoft Office.

Použitý na to bude vývojársky nástroj Desktop App Converter, pomocou ktorého je možné pomerne jednoducho prevádzať bežné Win32 aplikácie na formát potrebný pre Windows Store. Okrem jednoduchšej inštalácie a správy aktualizácií, aplikácie získajú taktiež možnosť pracovať so živými dlaždicami, či upozorneniami v Centre akcií.

Kompletný kancelársky balík sa má vo Windows Store objaviť po oficiálnom vydaní aktualizácie Creators Update pre Windows 10. Pravdepodobným termínom je tak už apríl tohto roka. Portál navyše dodáva, že Microsoft presunie pozornosť svojich vývojárov z mobilnej verzie Office na tú desktopovú. Napriek tomu ale má mobilnej verzii zachovať doterajšie vydávanie aktualizácií na mesačnej báze.

Za rozhodnutím ponúkať kompletnú verziu Office cez Windows Store môže do veľkej mieri stáť práve pripravovaný Windows 10 Cloud. V rámci tejto edície systému Windows 10 používatelia môžu inštalovať výhradne aplikácie z Windows Store. To, že Microsoft začína rozširovať dostupnú ponuku by preto dávalo zmysel.

Zdroj: MSPU

11.02.2017

+