MojWindows

Microsoft ešte počas minulého týždňa vydal pre okruh Fast ring nové testovacie zostavenie operačného systému Windows 10. Medzi jeho najväčšie novinky patrí viacero funkcií určených pre hráčov, na čele s fungujúcim herným režimom. Nanešťastie, niekoľko členov programu Windows Insider narazilo pri snahe o inštaláciu na problémy. Microsoft okamžite prišiel na pomoc a zverejnil informácie o dvojici problémov. Zatiaľ čo v prípade prvého neostáva nič iné, len čakať, druhý je možné riešiť aj ručne.

Náš tip
Windows 10 v testovacom zostavení 15019 prináša herný režim a ďalšie vylepšenia

Pokiaľ používatelia narazia pri snahe o inštaláciu zostavenia 15019 na niektorú z chybových hlášok (napríklad 0xC1900401), neostáva im nič iné, len počkať, kým Microsoft chybu neodstráni na svojej strane. Problém sa objavuje na niektorých zariadeniach s 32-bitovou verziou operačného systému. Používateľom je odporúčané príležitostne ručne vyhľadať aktualizácie cez Windows Update. Akonáhle budú problémy s distribúciou vyriešené, zostavenie sa začne sťahovať.

Druhý problém súvisí so službou Windows Update, ktorá sa zasekne a zobrazuje hlášku „initializing“. Microsoft informuje, že k chybe môže dôjsť v prípade ľubovoľného zostavenia a zverejnil možné riešenie. Zároveň však pripomína, že s týmto problémom si systém dokáže časom poradiť sám. V prípade, že sa používateľom čakať nechce, majú použiť nižšie uvedený postup.

Ako nainštalovať testovacie zostavenie 15019 v prípade problémov so sťahovaním

  • Otvoriť ponuku Štart.
  • Vyhľadať  a otvoriť  nástroj „Services“.
  • V rozhraní nástroja nájsť službu Windows Update.
  • Kliknúť na ňu pravým tlačidlom a z ponuky vybrať Stop.
  • Reštartovať počítač.
  • Ručne vyhľadať aktualizácie cez Windows Update.
  • Aktualizácia by sa mala začať sťahovať.

Windows Update

30.01.2017

+