MojWindows

Odkedy sa konzola Xbox One začala predávať, boli hráči pri výbere profilového obrázku limitovaní výhradne na vstavanú ponuku od Microsoftu. Tá síce momentálne ponúka niekoľko stoviek preddefinovaných obrázkov, no napriek tomu sa môže ľahko stať, že hráča pri výbere neosloví žiaden z nich. Vtedy prichádzala na rad ešte možnosť vytvoriť si vlastný obrázok využitím funkcie Vytvoriť avatar, no tu je ponuka taktiež obmedzená.

Mike Ybarra z vývojového tímu Xbox ale prezradil, že tomu čoskoro bude koniec. Aktuálne už prebiehajú práce na tom, aby hráči mohli nahrať a používať ľubovoľný profilový obrázok, podobne ako to je v prípade sociálnych sietí. Táto možnosť by sa mala objaviť v nadchádzajúcich mesiacoch. Hoci nebude priamo súčasťou pripravovanej aktualizácie Creators Update, vývojári prisľúbili jej pridanie ešte pred herným veľtrhom E3 2017, ktorý prebehne v polovici júna.

Náš tip
Creators Update pre Xbox One prinesie upravené rozhranie, lepšie streamovanie a prehľadnejšie aktualizácie

Gamerpics

Microsoft použitie vlastných obrázkov v profiloch doteraz neumožnil z obáv, že tým otvorí dvere pre nevhodný obsah v službe Xbox Live. Zavedú sa tak aj určité kontrolné mechanizmy, ktorými sa bude sledovať použitie napríklad pornografického, násilného a ďalšieho nevhodného obsahu.

31.01.2017

+