Volvo do svojich do modelov radu 90 pridáva Skype for Business

Microsoft prednedávnom predstavil svoju platformu Connected Vehicle Platform, ktorá má automobilkám poskytovať zázemie pri modernizácii autopriemyslu, vývoji autonómnych vozidiel a implementácii inteligentných služieb. Do toho spadajú veci ako  Cortana, Dynamics 365, Office 365, Power BI a Skype for Business.

A práve posledná menovaná služba zameraná na konferenčné hovory si svoje miesto už reálnej nájde v najnovších modeloch radu 90 spoločnosti Volvo. Služba Skype for Business bude dostupná konkrétne v SUV XC90, sedane S90 a kombíku V90.

Volvo si od integrácie služby sľubuje zvýšenie pohodlia a bezpečnosti svojich zákazníkov pri nutnom vybavovaní hovorov počas jazdy v aute. S ohľadom na bezpečnosť počas premávky bude cez službu možné vykonávať len hlasové hovory a videokonferencia bude blokovaná. Príliš by odvádzala pozornosť vodiča. Okrem telefonovania ale bude možné pristupovať k naplánovaným udalostiam.

Súvisiacie články

Volvo ďalej skúma aj možnosť integrovať do svojich vozidiel digitálnu asistentku Cortana. Prepojením s ňou by sa ešte viac zlepšilo hlasové ovládanie a celková interakcia, v rámci čoho by systém dokázal predvídať niektoré z potrieb vodiča. Príkladom je automatické nastavenie trasy na základe udalosti v kalendári.

Zdroj: TechCrunch

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.