Project Ariana – interaktívny projektor hrou pokryje celú stenu

Razer hneď na začiatku roka prekvapuje svojimi odvážnymi technologickými novinkami určenými ako inak pre hernú komunitu. Najskôr na stôl vyložil nadupaný Razer Blade Pro s trojicou 4K obrazoviek, a hneď na to hráčom vyrazil dych prototypom projektoru s označením Project Ariana.

S využitím systému osvetlenia Razer Chroma, ktorý sa obvykle stará o ikonické podsvietenie herných klávesníc a myšiek, v kombinácii so šošovkou typu rybie oko s uhlom 155° a kamerami pre rozpoznávanie 3D priestoru dokáže obsah obrazovky rozšíriť nie na plátno, ale hneď na celú stenu.

Súvisiacie články

Kalibrácia prebieha tak, že kamery si zosnímajú celú miestnosť, aby boli schopné identifikovať úroveň osvetlenia a prekážky ako napríklad nábytok. Následne sa obraz nastaví takým spôsobom, aby sa stredom pri premietaní stal monitor. Na ňom beží hra v plnom rozlíšení s ostrým obrazom. Zvyšok steny potom vyplní čiastočne rozostreným obrazom projektor. Project Ariana je zaujímavým prototypom, ktorý by sa mal dostať do produkčnej fázy. Razer pomerne optimisticky dúfa, že k dispozícii bude už koncom tohto roka. Určite však nepôjde o lacnú záležitosť, len samotné 4K projektory stoja hotový majetok.

Zdroj: Gizmondo, Razer

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.