MojWindows

Podľa informácií, ktoré zverejnil americký patentový úrad, Microsoft získal patent na skladacie mobilné zariadenia s flexibilným pántom a displejom. Vďaka tomu sa dokážu premeniť zo zariadenia veľkosti hrubého smartfónu na tablet. Na tému upozornil portál MSPoweruser.

Microsoft phone tablet patent

Zverejnené dokumenty, poznámky a náčrty zachytávajú zariadenie vyzerajúce ako veľký smartfón, ktorý sa dokáže zložiť, čím prakticky vznikne zariadenie podobné tabletu. Nechýba pritom ani možnosť využiť režim takzvaného stanu, známy z konvertibilných zariadení. Ďalšie zo schém zase zachytávajú akýsi vysúvací koncept, či celú škálu použiteľných kĺbov.

 Microsoft phone tablet patent 2

Súvislosti s týmto patentom sú veľmi zaujímavé. Ako upozornil portál TheVerge, vynálezca je v patente uvedený ako Kabir Siddiqui, ktorý stojí za dnes bežne používaným stojanom pre zariadenia Surface. Siddiqui dokonca stojí aj za nastavením optimálneho uhla pre webkamery v produktoch Surface.

Microsoft phone tablet patent 3

O tom, že Microsoft pripravuje mobilné zariadenie radu Surface, ktoré sa má vyhýbať zažitým konvenciám a prinesie revolúciu mobilného segmentu, sa hovorí už dlhú dobu. Pri svojich produktoch Surface sa Microsoft doteraz vyhýbal tradičným prevedeniam. A v tomto kontexte je patent zachytávajúci zariadenie, ktoré môže byť niečím viac ako obyčajným smartfónom, skutočne zaujímavý. Je však veľmi nepravdepodobné, že by tento patent skutočne zobrazoval niečo blízke k finálnej verzii tak veľmi žiadaného zariadenia „Surface Phone“.

Microsoft phone tablet patent 4

Zachytené koncepty skôr ukazujú víziu, akým smerom sa uberajú posledné experimenty Microsoftu v oblasti mobilných zariadení. Dôležité je taktiež dodať, že tak veľká firma ako Microsoft žiada každoročne o stovky patentov, ktoré sa nakoniec nikdy nepretavia do reálnych produktov. Časti z nich sa ale občas kde-tu objavia.

Microsoft phone tablet patent 6

Zdroj: USPTO, TheVerge

16.01.2017

+