MojWindows

Microsoft dnes priblížil všetky pripravované novinky pre prehliadač Microsoft Edge, ktoré budú súčasťou aktualizácie Creators Update. Prehliadač je štandardnou súčasťou operačného systému Windows 10, kde prakticky nahradil Internet Explorer. V porovnaní s konkurenčnými prehliadačmi kde-tu zaostáva, a tak sa nemôžme čudovať, že Microsoft mu venuje značnú pozornosť.

Najdôležitejšie novinky sú vypichnuté v krátkom videu, kde okrem iného môžeme vidieť novú správu okien s náhľadmi, integráciu Microsoft Wallet, elektronické knihy, ako aj podporu pre virtuálnu realitu.

Práve elektronické knihy sú pomerne veľkou vecou pre prehliadač, keďže ten sa stáva prednastavenou aplikáciou pre ich otváranie. Knihy ako také je možné sťahovať priamo z obchodu Windows Store.

Náš tip
Aktualizácia Creators Update prinesie aj obchod s elektronickými knihami

Microsoft-Edge-Books-1024x731

Video mierne načrie aj do oblasti dostupných rozšírení, ktoré sú síce momentálne už dostupné, no Creators Update ich ešte vylepší a zároveň aj doplní ponuku.

Microsoft-Edge-Extensions-1024x589

Samozrejme, že nie všetky zmeny v prehliadači Edge sú badateľné na prvý pohľad. Vývojári zamakali aj na optimalizácii a zlepšení výkonu pri prehliadaní webových stránok. Náležitá pozornosť pritom bola venovaná problémom s ťažkopádnosťou a pádmi pri prezeraní komplexnejších stránok. Microsoft sa hlavné neduhy svojho prehliadača snaží odstrániť, aby sa mohol hrdo postaviť konkurencii, ktorú zastupujú mená ako Firefox, Opera, či Chrome.

31.01.2017

+