HP zvoláva 101-tisíc batérií, kvôli prehrievaniu môžu predstavovať riziko

Spoločnosť HP tento týždeň oznámila rozšírenia svojho celosvetového dobrovoľného zvolávacieho programu z júna 2016, ktorý je zameraný na vrátenie a výmenu vybraných batérií z notebookov predaných v termíne od marca 2013 do októbra 2016. Dôvodom za týmto krokom sú obavy z možného nebezpečenstva pre zákazníkov, ktorí ich používajú. Niektoré z batérií sa totiž môžu prehrievať, čo zvyšuje riziko možného popálenia, či v extrémnych prípadoch dokonca ich vznietenia.

Tento krok sa týka lítium-iónových batérií v počítačoch z radu HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario a HP Pavilion, ktoré spoločnosť predala vo všetkých krajinách, kde boli tieto produkty dostupné. Problémové batérie boli podľa vyjadrení zástupcov spoločnosti HP súčasťou menej ako 1% zo všetkých notebookov predaných v spomínanom období.

Súvisiacie články

Spoločnosť zákazníkom odporúča, aby si overili, či ich batérie náhodou nespadajú do výmenného programu. Za týmto účelom bola vytvorená špeciálna webová stránka. Na nej sa dokonca nachádza aj aplikácia, ktorá overí batériu v konkrétnom zariadení. Ako problémové boli označené batérie s označením začínajúcim kódom 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL a 6EBVA. Presné modely notebookov, v ktorým boli batérie umiestnené sú spísané na spomínanej webovej stránke.

HP všetkým dotknutým zákazníkom bezprostredne poskytne poskytne náhradu v podobe novej batérie za každý potenciálne problémový kus úplne zadarmo. Výmenný program bol rozšírený po tom, ako sa v USA a Kanade objavili problémy s prehrievaním. Neobjavili sa však žiadne škody na zdravím, v jednom prípade akurát malo dôjsť k škodám na majetku vo výške približne 1000 dolárov.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.