Dell XPS 27 – 4K displej a 10 reproduktorov pre neprekonateľný zvuk

Cieľom väčšiny výrobcov je zákazníkom ponúknuť unikátne zariadenie, ktoré jasne zaujme v záplave ostatných produktov. Častokrát ide o ťažkú úlohu, nad ktorou inžinieri strávia nejednu bezsennú noc, inokedy stačí zvoliť neortodoxný prístup. Dell sa to v novom all-in-one počítači XPS 27 rozhodol skúsiť s rozsiahlym audio systémom. Osadil doňho totiž až desiatku reproduktorov, a tým sa mu rozhodne podarilo zaujať.

Audio systém bol navrhnutý v spolupráci s hudobným producentom Jack Joseph Puig, ktorý je držiteľom viacerých cien Grammy. Dell neskromne tvrdí, že XPS 27 je all-in-one počítač s najlepším zvukom. Hardvérovú výbavu by na to veru mal. Z desiatky osadených reproduktorov ide o štyri ovládače v plnom rozsahu, dva výškové reproduktory, pár nezávislých širokopásmových reproduktorov a celé to uzatvára pár pasívnych radiátorov pre hlbšie basy.

Používateľ má na výber medzi dotykovou a klasickou 27-palcovou IPS obrazovkou s rozlíšením 4K (3840×2160). Dotyková verzia sa navyše viaže na špeciálny stojan, ktorý obrazovku umožňuje nakloniť takmer do vodorovnej polohy. Táto úprava sa ale odráža aj na celkovej váhe počítača, ktorá v tomto prípade dosahuje 17 kg. Verzia s klasickou obrazovkou je ľahšia o celé 4 kg.

Súvisiacie články

Okrem kvalitného zvuku sa myslelo aj na dostatočný výpočtový výkon. Počítač poháňa procesor Intel Core i5-6400, prípadne v drahšej konfigurácii Intel Core i7-6700, ktorému sekunduje operačná pamäť DDR4 do veľkosti 32 GB. Po stránke grafického výkonu sa počítač spolieha na grafické karty AMD R9 M470X alebo AMD R9 M485X.

Pri vnútornom úložisku je zase na výber medzi SSD diskom do kapacity 1 TB alebo kombináciou otáčkového HDD do kapacity 2 TB spolu s 32 GB SSD.

Konektivitu zabezpečuje spolu 5 USB 3.0 portov, HDMI port, DisplayPort, dvojica rozhraní Thunderbolt 3, audio výstup a gigabitový Ethernet. Nechýba ani čítačka SD kariet, Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth verzie 4.0, či dokonca podpora pre Windows Hello. Predajná cena sa v závislosti od konfigurácie bude pohybovať na úrovni od 1500€ až po 2700€.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.