MojWindows

Smartfónov s mobilným systémom Windows bolo počas posledných dvoch rokov na trh zo strany Microsoftu vydaných žalostne málo, preto fanúšikov platformy potešilo, že svojou troškou prispeli aj OEM partneri ako Acer, či HP.

Keďže smartfón HP Elite x3 je orientovaný hlavne na biznis segment, odráža sa to na jeho cene, kvôli čomu nie je až tak atraktívnou voľbou pre priemerného používateľa. Lákavejšou voľbou pre tých, ktorí nechceli Lumiu 950 alebo 950 XL sa tak stal Acer Liquid Jade Primo.

Hoci zo začiatku predaje neboli práve najväčšie,  postupom času si našiel viacero priaznivcov. Veľká časť Windows fanúšikov mu dala šancu hlavne ku koncu roka, kedy došlo k rapídnemu zníženiu ceny. Acer dokonca pripravoval špeciálnu dokovaciu stanicu Acer Liquid Extend, no tá sa do dnešného dňa na trh nedostala.

Náš tip
Acer Liquid Extend – dokovacia stanica premení smartfón s režimom Continuum na notebook

A hoci bol smartfón až na pár drobností veľmi dobrým kúskom, používatelia si čoskoro všimli, že Acer akosi zaostáva s vydaním veľkej Výročnej aktualizácie, ktorú Microsoft zverejnil v auguste minulého roka. Jade Primo sa jej ale nedočkal ani po piatich mesiacoch a zvedavosť tak prirodzene rástla. Niekoľko majiteľov tejto vlajkovej lode od Aceru sa tak obrátilo na oficiálnu technickú podporu s otázkou, kedy bude Výročná aktualizácia konečne sprístupnená aj pre ich zariadenia. Odpoveď, ktorú dostali, ich rozhodne nepotešila.

Acer uviedol, že Výročná aktualizácia spôsobuje problémy so stabilitou zariadenia. Keďže je prioritou spokojnosť zákazníkov a aktuálna verzia systému funguje bezproblémovo, došlo k rozhodnutiu predmetnú aktualizáciu nesprístupniť.

To, či smartfón bude dostávať ďalšie aktualizácie, ako napríklad pripravovanú Creators Update, alebo dôjde k úplnému odstrihnutiu podpory, nie je celkom jasné. Veľkým otáznikom je aj to, prečo dochádza k problémom so stabilitou, keď smartfóny z produkcie Microsoftu a dokonca aj HP fungujú správne. Môžeme tak predpokladať, že ešte nie je úplný koniec.

Náš tip
Acer Liquid Jade Primo – s dôrazom na režim Continuum | Recenzia

Zdroj: Neowin

28.01.2017

+