Acer Aspire VX 15 a Acer Aspire V Nitro – stredná trieda pre hráčov

Spoločnosť Acer predstavila počas veľtrhu CES 2017 trojicu herných notebookov strednej triedy patriacich do známeho portfólia Aspire. Ich spoločnými prvkami sú procesory Intel Core rodiny Kaby Lake a najnovšie grafické karty Nvidia GTX radu 10xx.

Acer Aspire VX 15

Lacnejší z uvedených modelov disponuje 15,6-palcovou IPS obrazovkou s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. V maximálnej konfigurácii je možné osadiť až Intel Core i7 7700HQ, 16 GB operačnej pamäte a kombináciu 1 TB klasického disku s 512 GB SSD. Nakoľko ide o model pre menej náročných hráčov, vo výbave je len grafická karta Nvidia GeForce GTX 1050 Ti. Tá by však mala stačiť pri Full HD rozlíšení aj moderným hrám.

Stále ide o pomerne prenosný model, kedže jeho váha dosahuje len 2,5 kg. O dostatočné chladenie sa stará dvojica ventilátorov. Medzi konektormi nájdeme trojicu USB 3.0, jeden USB 2.0, HDMI, DisplayPort a Ethernet. Acer uvádza, že batéria ponúkne výdrž 6 hodín.  Acer Aspire VX 15 sa má v predaji objaviť už tento mesiac za cenu od 949€.

Náš tip
Acer Predator 17 X – nadupaný herný notebook ešte výkonnejším

Acer Aspire V Nitro Black Edition

Produktová línia Aspire V Nitro sa dočkala drobného vynovenia, naďalej sa ale pridŕža svojich tradičných prvkov. K dispozícii bude už štandardne model s 15,6- a 17,3- palcovým displejom. Záujemcovia tak majú na výber medzi Full HD a 4K rozlíšením. Po stránke konfigurácie je možné osadiť procesor Intel Core i5-7300HQ alebo i7-7700HQ, 16 GB operačnej pamäte a kombináciu klasického pevného disku s kapacitou 2 TB a 512 GB SSD. Osadenou grafickou kartou môže byť v prípade obidvoch modelov Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, prípadne výkonnejšia NVIDIA GeForce GTX 1060 so 6 GB vlastnej pamäte.

Súvisiacie články

U obidvoch modelov sa zhoduje aj konektorová výbava – 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, Ethernet a Thunderbolt. Vítaným doplnkom je čítačka odtlačkov prstov zabudovaná do touchpadu. Séria Aspire V Nitro sa navyše môže pochváliť kovovým ventilátorom Acer AeroBlade pre efektívnejší odvod tepla, zatiaľ čo technológia Coolboost umožňuje používateľom ručne ovládať proces chladenia pri intenzívnej záťaži notebooku.

Model Aspire V 17 Nitro Black Edition bude taktiež k dispozícii s voliteľnou technológiou Tobii Eye Tracking pre sledovanie pohybu očí, ktorú je možné používať na ovládanie vo vybraných hrách. Momentálne ide o 45 titulov vrátane noviniek ako Deus Ex: Mankind Divided a Watch Dogs 2.

Notebooky Aspire V Nitro Black Edition budú k dispozícii od februára za cenu od 1299€.

Náš tip
Acer zverejnil cenu hernej beštie Predator 21 X, rúbe poriadne vysoko
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.