MojWindows

To, že Windows 10 sa teší obrovskej popularite v hernej komunite nie je ničím novým. Jednoznačne o tom hovoria štatistické čísla populárnej služby Steam, ktorá ponúka tisíce hier. Medzi používateľmi Steamu pritom „desiatka“ posledné mesiace nebezpečne atakuje hranicu 50%. A hoci hry distribuované cez Windows Store sa až takej veľkej popularite netešia, situáciu by mohol aspoň čiastočne zlepšiť nedávno predstavený program Play Anywhere.

Pri zakúpení vybraných titulov vo forme digitálnej licencie cez Windows Store, hráči získajú verziu hry pre konzolu Xbox One, ako aj pre počítače s Windows 10. Aby to celé Microsoft ešte trošku okorenil, dochádza medzi týmito dvomi verziami k synchronizácii obsahu a vo vybraných prípadoch je k dispozícii aj cross-play. A práve možnosť získať dve hry za cenu jednej môže prilákať viacero hráčov, ktorí budú hrať hry z Windows Store.

Náš tip
Čo je to Xbox Play Anywhere a čo znamená pre hráčov?

Microsoft sa tak v nadchádzajúcej aktualizácii pre Windows 10 rozhodol zamerať aj na hry distribuované cez Windows Store. Najnovším ohláseným počinom v tejto oblasti je k hrám pribaľovať všetky potrebné ovládače. Týmto spôsobom má byť používateľ olsobodený od nutnosti ručne vyhľadávať a inštalovať najnovšie ovládače pre grafickú kartu a ďalšie komponenty, aby mu hra fungovala tak, ako má.

windows-10-ovladace

Hoci zatiaľ nebolo zverejnených príliš veľa detailov, v skratke to má fungovať tak, že pri zakúpení niektorej z hier cez Windows Store systém spustí službu Windows Update, ktorá vyhľadá a stiahne príslušné ovládače. Hoci nejde o žiadnu prevratnú novinku, je to predsa len šikovná drobnosť vďaka ktorej sa Microsoft o trochu viac priblíži službe Steam, ktorá podobnú funkciu ponúka už roky.

Zdroj: neowin

13.12.2016

+