MojWindows

Microsoft prostredníctvom svojho blogu pre Insiderov informoval, o tom, že testovacie zostavenia Windows 10 pre PC sú dočasne nedostupné. V praxi to znamená toľko, že ak ste Insiderom a používate niektoré zo starších zostavení, budete ho musieť používať ešte minimálne niekoľko dní. Novšiu verziu cez nástroj Windows Update jednoducho nebude možné stiahnuť, a to bez rozdielu toho, v ktorom aktualizačnom okruhu ste zaradení. Testovacích verzií Windows 10 Mobile sa situácia podľa zverejnených informácií netýka.

Dôvodom za dočasnou odstávkou je prechod na nový spôsob distribúcie aktualizácii s názvom Unified Update Platform. Kedže testovacie zostavenia sú vo svojej holej podstate aktualizačné balíčky, nový systém budú Insideri môcť vyskúšať medzi prvými. Túto zmenu Microsoft avizoval už pred časom a priniesť má zjednodušenie aktualizačného procesu na strane koncového zariadenia. Má k tomu dôjsť vďaka zníženiu počtu potrebných procesov a objemu dát prijímaných pri overovaní stavu aktualizácie a verzie systému. V podstate by sa mal znížiť čas od momentu kedy dá používateľ vyhľadať nové aktualizácie do okamihu kedy sa začnú reálne sťahovať.

Náš tip
Aktualizácie s novými funkciami pre Windows 10 budú podstatne menšie

Odstávka bola ohlásená v piatok 2.decembra a aktuálne nie je známe, ako dlho bude trvať. Vzhľadom na to, že Microsoft bude chcieť nový spôsob distribúcie aktualizácií najskôr otestovať interne, určite musíme počítať minimálne s niekoľkodňovou nedostupnosťou testovacích zostavení pre PC.

03.12.2016

+