ASUS Transfomer Book T101 – kompaktný spoločník na cesty

Napriek tomu, že sviatky sú už za dverami, technologické spoločnosti stále pracujú naplno a dokonca rozširujú svoje produktové portfólio. Jednou z nich je aj spoločnosť ASUS, ktorá dnes predstavila najnovší prírastok radu zariadení Transformer.

Novinka Transformer Book T101 predstavuje ľahký hlinikový tablet s pripojiteľnou klávesnicou, ktorý je možné používať v štyroch režimoch: notebook, tablet, stojan a stan. Transftomer Book T101 váži bez klávesnice 580 gramov, s klávesnicou približne dvojnásobok. Pripojiteľná klávesnica má pre pohodlnú prácu od seba klávesy vzdialené rovnako ako je to v prípade notebookov. Touchpad podporuje pohybové gestá operačného systému Windows 10 a obsahuje technológiu, ktorá rozpozná a ignoruje položenie dlane na dotykovú plochu.

Súvisiacie články

Zariadenie je vybavené matnou 10,1-palcovou obrazovkou s rozlíšením 1280 x 800 bodov, procesorom Intel Atom x5-8350, až 4 GB operačnej pamäte a maximálne 128 GB eMMc úložiskom. Výbavu dopĺňa 2 Mpx predná kamera, čítačka pamäťových kariet, dual-band 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.1, plnohodnotný USB 2.0 konektor, a dvojka micro USB a micro HDMI. Nasadenie uvedeného procesora umožňilo zvoliť dizajn bez ventilátorov. Výdrž batérie má podľa informácií výrobcu dosahovať až 11 hodín.

Použitým operačným systémom je Windows 10. Súčasťou základnej výbavy je ročné predplatné v službe ASUS WebStorage. Ide o neobmedzené cloudové úložisko, kam si používatelia môžu nahrávať všetky svoje súbory. ASUS Transformer Book T101 je na slovenskom trhu dostupný v troch farebných prevedeniach za cenu od 269€.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.