MojWindows

Séria Resident Evil si za dvadsať rokov od svojho debutu našla množstvo priaznivcov, ktorí momentálne netrpezlivo čakajú na vydanie ďalšieho pokračovania. V ňom tvorcovia po množstve experimentov a menších, či väčších zmien, ktoré sa odohrali za ostatné dve dekády, sľubujú návrat ku koreňom prvých hier, ktoré hráči tak milovali.

Väčšiu úlohu má hrať napätá hororová atmosféra v kombinácii s prvkami ako prieskum prostredia a hľadanie kúskov príbehovej skladačky. Veľkým prekvapením je pritom použitie pohľadu prvej osoby, ktorý prichádza do série Resident Evil po prvýkrát. Fanúšikovia sú teda zvedaví, či novinka dokáže naplniť očakávania.

Resident Evil 7: biohazard síce vychádza prakticky o mesiac, no konzolový segment ešte donedávna trápila otázka, ako na tom bude hra po vizuálnej stránke. Tituly občas zvyknú mať viditeľne rozdielne vizuálne spracovanie naprieč dostupnými konzolami.

Tvorcovia však v týchto dňoch majiteľov herných konzol rozhodne potešili. Oznámili totiž, že hra bude pri vydaní po grafickej stránke totožná naprieč všetkými konzolami a navyše poriadne optimalizovaná. Resident Evil 7: biohazard bude na PlayStation 4, ako aj Xbox One bežať vo FullHD rozlíšení (1080p) pri 60 snímkach za sekundu.

Ďalšou dobrou správou je nedávne potvrdenie HDR podpory pre novšie modely spomínaných konzol, konkrétne PlayStation 4 Pro a Xbox One S. Očakávaná novinka Resident Evil 7: biohazard zažije svoj debut 24. januára 2017, momentálne pre Vás môže byť aspoň malou ochutnávkou bezplatne dostupná demoverzia, ktorá je dostupná už aj pre počítače.

Zdroj: neowin

27.12.2016

+