MojWindows

Program spätnej kompatibility na Xbox One bol spustený pred rokom. Obľúbené Xbox 360 hry tak boli zaradené do katalógu na konzole Xbox One, aby si ich majitelia, ktorí vymenili staršiu konzolu za novú,  mohli užiť bez ďalších poplatkov. Do programu spätnej kompatibility hry pribúdajú na týždenne báze a uplynulý týždeň bol mimoriadne štedrý na veľké hity. Do knižnice spätne kompatibilných hier a EA Access Vault pribudli hry Mass Effect 2 aj Mass Effect 3 a Microsoft informuje, že hity budú naďalej pribúdať. Najnovšie bola do knižnice dokonca zaradená aj mimoriadne žiadaná hra Skate 3.

Náš tip
Čo ponúka služba EA Access?

Pri minuloročnom spustení programu spätnej kompatibility bolo uvedené aj nové používateľské rozhranie pre Xbox One, a už vtedy Microsoft vo všetko, čo robí, počítal so súčasnými hráčmi aj do budúcnosti. Spätná kompatibilita bola uvedená s viac ako stovkou herných titulov a za ostatných 12 mesiacov sa rozrástla o neuveriteľných 170 hier. K dnešnému dňu tak majitelia Xbox One môžu hrať spolu viac ako 280 hier z Xbox 360.

Knižnica sa pritom pravidelne rozrastá a Microsoft uvádza, že odozva zo strany hernej komunity je skvelá. Navyše všetky Xbox 360 hry, ktoré sú ponúkané v rámci programu Games With Gold, sú od spustenia spätnej kompatibility takisto hrateľné aj na Xbox One.

Náš tip
Takto vyzerala animácia pre Xbox One, ktorú Microsoft zamietol

Spätná kompatibilita

14.11.2016

+