MojWindows

Jeden z najväčších problémov dnešných herných konzol je pomalý disk. Majitelia preto častokrát rozmýšľajú, ako zabudovaný disk od výrobcu vymeniť za SSD a podstatne tak urýchliť načítavanie v hrách.

Na rozdiel od konzoly Playstation 4, kde je výmena interného disku otázkou piatich skrutiek, v prípade Xbox One sa pozeráme na zložitú operáciu, ktorá vyžaduje značnú zručnosť a množstvo času. Rozobrať totiž musíte podstatnú časť konzoly a zároveň si pri tom dávať pozor, aby ste nepoškodili žiadne súčiastky ani káble, nakoľko otvorením konzoly strácate záruku. Väčšina ľudí, ktorí zatúžia po zrýchlení načítavania hier, preto radšej siaha po externom disku, ktorý stačí pripojiť cez USB port. Na túto skutočnosť preto reagujú aj výrobcovia.

game-drive-for-xbox-full

Najnovšie externý SSD disk na trh uvádza spoločnosť Seagate. Ide o disk navrhnutý špeciálne pre konzolu Xbox One, čo má odrážať aj jeho vzhľad ladený do zeleno-čiernej farby a logo Xbox umiestnené na vrchu. Disk nesie názov Game Drive for Xbox SSD a ponúka 512 GB.

Čo sa týka výkonu, v porovnaní s klasickým pevným diskom v Xbox One, ale aj SSHD v Xbox One Elite, ponúkne podstatne vyššie prenosové rýchlosti a značne tak zrýchli načítavanie hier, hlavne v prípade veľkých titulov ako Gears of War 4, GTA V, Fallout 4, či Just Cause 3. Odporúčaná predajná cena je stanovená na 199 dolárov, u nás môžeme očakávať analogickú cenu v €.

Zdroj: Seagate

03.11.2016

+