Dell pripravoval prevratný Windows smartfón, musel ho však zrušiť

Cez víkend sa opäť rozvírila téma okolo dlhodobo spomínaného a očakávaného smartfónu Surface Phone. Spôsobili to nové rendery, ktoré zverejnil známy Evan Blass, stojaci za hŕstkou odhalení smartfónov ešte pred ich oficiálnym predstavením. Blass síce priamo neuviedol, že ide o spomínaný Surface Phone, napriek tomu vyvolal vlnu špekulácii. Na aktuálnych renderoch je podľa neho zachytený smartfón poháňaný notebookovým procesorom od spoločnosti Intel.

Podľa informácii, ktoré krátko na to priniesol web thurrott.com s odvolaním na svoje zdroje blízke problematike, nejde ani náhodou o Surface Phone. Namiesto toho je na renderoch zachytený koncept smartfónu, na ktorom dávnejšie pracovala spoločnosť Dell. Skutočne však malo ísť o smartfón s plnohodnotným procesorom x86 od spoločnosti Intel. Nakoľko ale došlo k ukončeniu vývoja x86 procesorov pre použitie v smartfónoch, Dell bol nútený celý projekt ukončiť. Intel sa údajne dlhodobo potýkal s problémom prehrievania procesorov vhodných pre použitie v smartfónoch. Zariadenie zachytené na obrázkoch tak nemáme očakávať.

Súvisiacie články

Náš tip
Takto by vyzeral Surface Phone podľa návrhu fanúšika

Zdroj: @evleaks, thurrott

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.