MojWindows

Ešte začiatkom roka Microsoft upozornil vývojárov na skutočnosť, že aplikácie umiestnené vo Windows Store prejdú pod nový systém určovania vekových kategórií. Tvorcovia aplikácií tak mali do 30. septembra čas na to, aby svoje existujúce aplikácie previedli pod nový štandard. Neaktualizované aplikácie mali byť po tomto termíne automaticky odstránené.

Starý systém fungoval tak, že pri procese vkladania aplikácie do Windows Store musel vývojár ručne zvoliť z množstva dostupných vekových kategórií v závislosti od regiónu. S cieľom uľahčiť tento zdĺhavý proces, Microsoft prešiel pod jednoduchší systém automatického určovania správnych vekových klasifikácií. Vývojári teraz musia vyplniť jednoduchý formulár o kategórii aplikácie a jej obsahu (násilie, sexuálny obsah, nadávky…). Na základe toho systém automaticky určí vhodnú vekovú kategóriu.

Od konečného termínu na prechod pod nový systém uplynuli už takmer dva týždne a čistka nevyhovujúcich aplikácií stále neprebehla. Hovorca Microsoftu vo vyjadrení povedal, že proces testov a vyhodnocovania aplikácií prebieha priebežne. Z toho vyplýva, že Microsoft nemá stanovený žiaden konkrétny termín, dokedy bude Windows Store prečistený, ako sa pôvodne myslelo. Podľa štatistík je vo Windows Store viac ako 660-tisíc aplikácií, no množstvo z nich vývojári zanechali na pospas osudu. Preto bude zaujímavé sledovať, ako sa situácia  vyvinie a o koľko aplikácií prídeme.

Zdroj: Neowin

11.10.2016

+