MojWindows

Aktuálne to vyzerá tak, že zlé správy o budúcnosti náramku Microsoft Band 2 sa skutočne napĺňajú. Band 2 bol totiž úplne odstránený zo všetkých online obchodov Microsoftu a jeho produkcia bola ukončená. Z veľkých partnerov, predávajúcich Band 2, podľa dostupných informácií zostáva aktívny len Amazon, ktorý dopredáva naskladnené zásoby. Prvé správy o tom, že Microsoft Band to má viac-menej spočítané, sa objavili v polovici septembra a odvtedy sa situácia vyvíja presne v tomto smere.

Už pred mesiacmi mal byť rozpustený tím zodpovedný za prácu na novom operačnom systéme pre Band 2. Za tým nasledovalo premenovanie aplikácie Microsoft Health na Microsoft Band a teraz dochádza k ukončeniu predaja. Ďalšou indíciou, že Microsoft s náramkom aspoň nateraz končí, je odstránenie  softvéru pre vývojárov – Microsoft Band SDK.

microsoft-band-sdk

Portál Zdnet s odvolaním sa na svoje zdroje píše, že viacero ľudí pracujúcich na náramkoch Band bolo v rámci Microsoftu presunutých do iných oddelení. Ďalej uvádza aj to, že Microsoft nové zariadenie v oblasti nositeľnej elektroniky nepripravuje.

A ako sa k situácii vyjadruje Microsoft?

Hovorca Microsoftu aktuálne potvrdil, že existujúce zásoby náramkov Band 2 boli vypredané a spoločnosť tento rok neplánuje uviesť žiadne nové Band zariadenie. Naďalej však bude poskytovať podporu pre existujúce kúsky. Okrem toho plánuje ďalšie investície do platformy Microsoft Health, ktorá je otvorená pre všetkých hárdverových aj softvérových partnerov naprieč systémami Windows, iOS a Android.

Najpravdepodobnejší scenár je teda ten, že Microsoft končí so zariadeniami Band a zameria sa čisto na svoju softvérovú službu Microsoft Health. Vývoj fitness zariadení prenechá spoločnostiam ako Fitbit, Samsung, Garmin a ďalším, ktoré môže benefitovať zo služby Microsoft Health.

Zdroj: Zdnet

04.10.2016

+