MojWindows

To, o čom posledné mesiace hovorili viaceré jazyky, sa stáva skutočnosťou. Microsoft na koniec októbra skutočne naplánoval veľkú akciu, počas ktorej má predstaviť nové produkty z radu Surface, ako aj to, čo v blízkej budúcnosti čaká Xbox portfólio a najnovší operačný systém Windows 10. V  pozvánkach, ktoré začal odosielať viacerým stranám, informuje, že akcia prebehne 26. októbra v New Yorku. Napriek tomu, že sa očakáva predstavenie viacerých nových zariadení, nemá ísť o  akciu takom rozsahu, ako to bolo minulý rok, kedy oficiálne uviedol smartfóny Lumia 650, 950, 950XL, náramok Microsoft Band 2 a zariadenia Surface BookSurface Pro 4.

Za ostatné týždne unikli fotografie a informácie o pripravovanej klávesnici a myške patriacej do prémiového radu Surface. Práve túto dvojicu by sme mali koncom októbra vidieť. Okrem toho sa opakovane objavujú informácie o prácach na minimálne jednom All-in-One zariadení. Zdroje z prostredia Microsoftu však uvádzajú, že spoločnosť na akcii neplánuje vystaviť vynovené zariadenia Surface Book a Surface Pro 4, o čom sa hovorilo začiatkom septembra. Namiesto toho bude vystavovať hlavne produkty svojich hardvérových partnerov.

Hlavným bodom akcie má ale byť prezentácia vízie pre Windows 10. Očakáva sa, že Microsoft priblíži nové funkcie, ktoré budú súčasťou dvojice nadchádzajúcich veľkých aktualizácií. Svoj priestor má mať vyhradený aj Xbox, kde pôjde hlavne o informácie z oblasti medziplatformového hrania. S touto myšlienkou sa Microsoft pohráva už dlhšiu dobu, no len nedávno ju pretavil do prvých reálnych výsledkov so spustením programu Xbox Play Anywhere. Je však celkom možné, že softvérový gigant si necháva ešte nejaké to eso v rukáve a dočkáme sa tak nejedného prekvapenia.

10.10.2016

+