MojWindows

Sviatok všetkých priaznivcov seriálov, filmov, komiksov či hier už o necelé tri mesiace spojí vo Viedni tisícky návštevníkov. Druhý ročník viedenského Comic Conu (VIECC)  sa uskutoční od 19. do 20. novembra 2016 v priestoroch viedenského výstaviska Messe Wien. O organizáciu sa aj tento rok postarajú známe agentúry, ktoré stoja za Comic Conom v New Yorku, či Star Wars Celebration.

Už prvý ročník Comic Conu v metropole Rakúska zožal obrovský úspech. Vypredané výstavisko navštívilo viac ako 17-tisíc ľudí, z ktorých viac než tisícku tvorili Slováci. Okrem nich mali svoje zastúpenie aj Česi, Maďari, či Poliaci a návštevníci spolu vytvorili perfektnú a neopakovateľnú atmosféru s obrovskou fanúšikovskou základňou a veľkým záujmom o rôzne sprievodné podujatia.

Organizátori tohto ročníka očakávajú ešte vyššiu účasť ako minulý rok. Jeden z organizátorov, agentúra Reed Exhibitions odhaduje prekročenie magickej hranice 25 000 návštevníkov. Práve preto rozšíril výstavnú plochu na  23 000 m2. Plocha poskytne miesto pre viac ako 300 vystavovateľov.

Comic Con

Medzinárodné hviezdy

Comic Con vo Viedni navštívia aj viaceré hviezdy zábavného priemyslu. Predstaví sa Jeri Ryan, ktorá sa objavila v známych seriáloch O.C. California či Law & Order: New York, John Rhys-Davies (Indiana Jones; Trpaslík Gimli trilógie Pán prsteňov) či Kristian Nairn (Hodor  v kultovom seriáli Game of Thrones). Akciu navštívia aj tvorcovia komiksov Achdé, (Lucky Luke), Chris Hamer (UrbanPop Byron the One Eye Monster), či Adam Hughes.

Comic Con

Šampionát v Cosplay

Už druhý raz prebehne vo Viedni šampionát v Cosplay, kde budú zúčastnení súťažiť o najlepší kostým filmových, seriálových, komiksových postáv, či postáv z rôznych hier. VIECC Championship of Cosplay patrí k najväčším a najprestížnejším kostýmovým súťažiam v Európe a je aj jednou zo zastávok celosvetového šampionátu v Cosplay „Quest for the Crown,“ organizovaného agentúrou ReedPOP. Súťažiaci sa môžu prihlásiť do 4 rôznych kategórií, z ktorých absolútny víťaz získa možnosť súťažiť o titul „Crown Champion of Cosplay“ v apríli 2017 v Chicagu.

Comic Con

02.09.2016

+