MojWindows

Dnes už legendárna hra Solitaire minulý rok oslávila svoje 25. výročie na systéme Windows a najnovšie oslavuje ďalší prekrásny míľnik. Microsoft Solitaire Collection, kolekcia hier Solitaire, ktorú poznáte a máte radi na systémoch Windows 8, Windows 10 a mobilných zariadeniach, prekročila 100 miliónov unikátnych používateľov.

Hra Solitaire mnohým ľudom otvorila dvere k hraniu na PC s Windows a väčšina má príjemné spomienky na obrazovku so skákajúcimi kartami po víťazstve. Vynovená verzia Microsoft Solitaire Collection pokračuje v odkaze piatimi najlepšími hrami Solitaire (Klondike, Spider, FreeCell, Pyramid a Tripeaks), ktoré združuje v jednej aplikácii. Nechýbajú jej ani moderné prvky ako výzvy Daily Challenges, Star Club a achievementy na Xbox Live. Vďaka zábavným funkciám sa jej nie len že podarilo prilákať 100 miliónov hráčov, ale mnohí sa k nej vracajú deň čo deň. A to už stojí za zmienku.

Microsoft tento obrovský míľnik oslavuje aj zverejnení niekoľkých zábavných faktoch o Microsoft Solitaire Collection.

  • Aj po 25 rokoch je Solitaire jednou z najhrávanejších hier všetkých čias na systémoch Windows.
  • V Microsoft Solitaire Collection sa priemerne denne odohrá 55 miliónov hier, čo je približne 20 miliárd hier ročne, 2,29 miliónov každú hodinu a 38 194 každú minútu.
  • Od pridania podpory Xbox Live vo verziách Microsoft Solitaire Collection pre systémy Windows 10 a 8 získali hráči achievementy v celkovej hodnote 1,3 miliardy bodov.

Microsoft Solitaire Collection prichádza na iOS a Android

Už čoskoro budú mať hráči viac možností, kde si zahrať svoju obľúbenú kartovú hru – Microsoft Solitaire Collection už túto jeseň príde na zariadenia s iOS a Android. S integráciou Xbox Live a podporou hrania naprieč platformami môžete pokračovať v hre, získavať mince v Denných výzvach (Daily Challenge) a achievementy už aj v pohybe.

Do Microsoft Solitaire Collection pre Windows 10 prichádzajú Udalosti

Na prázdno neobíde ani verzia určená pre Windows 10. Túto jeseň bude rozšírená o nový herný režim s názvom Udalosti. Ak ste snívali o tom, že hraním Solitaire vyhráte množstvo ocenení a budete si porovnávať výsledky s priateľmi a komunitou, teraz sa vám to splní. S Udalosťami môžete hrať obľúbené hry a začať budovať svoju reputáciu v Solitaire.

 

02.09.2016

+