MojWindows

Hoci sa môže zdať, že Band používa Windows 10, v skutočnosti ide o špeciálny firmvér. Microsoft mal pracovať práve na tom, aby pre náramok pripravil akúsi upravenú verziu desiatok, no to už viac neplatí. Portál ZDNet s odvolaním na svoje kontakty v Microsofte informoval, že vývojársky tím, ktorý pracoval na snahách o spojazdnenie Windowsu 10 na náramku Microsoft Band, bol pred pár týždňami rozpustený. Aby toho nebolo málo, zdroje ďalej hovoria, že tento rok nebude uvedená žiadna nová verzia náramku a nie len to. S hárdverovými novinkami v oblasti nositeľnej elektroniky sa nepočíta ani v blízkej budúcnosti.

Oficiálne vyjadrenie hovorcu spoločnosti Microsoft hovorí, že naďalej budú pokračovať investície do platformy Microsoft Health. Rovnako tak bude pokračovať aj predaj druhej generácie náramku Microsoft Band. Microsoft zároveň zostáva plne oddaný podpore zákazníkov, ako aj  skúmaniu segmentu nositeľnej elektroniky. To, či bude v budúcnosti predstavená ďalšia generácia náramku Microsoft Band, hovorca z pochopiteľných dôvodov nekomentoval.

Microsoft Health je služba, ktorá takpovediac stojí v pozadí funkčnosti náramku Microsoft Band. Umožňuje detailné monitorovanie dennej aktivity, cvičenia a kvalitu spánku pri nosení Band. Funguje v cloudovej službe Azure a bezproblémovo spoluracuje s platformami Windows, iOS a Android. Ďalšie oficiálne informácie, nech už sú akékoľvek, môžeme očakávať až v nasledujúcich mesiacoch. Najskorším možným termínom je október, vtedy má totiž údajne prebehnúť predstavenie nových produktov.

Ľahko sa teda môže naplniť načrtnutý scenár, že produkcia a vývoj náramku Band budú ukončené a platforma Microsoft Health bude žiť naďalej. Tá je totiž otvorená softvérovým aj hardverovým výrobcom, a tak by ju mohli prepojiť so svojimi vlastnými produktami v oblasti nositeľnej elektroniky.

Zdroj: Zdnet

14.09.2016

+