Dell úspešne ukončil rekordnú akvizíciu spoločnosti EMC

Spoločnosť Dell tento týždeň oznámila úspešné ukončenie akvizície spoločnosti EMC Corporation, ako aj svoje nové meno Dell Technologies. Zlúčenie spoločnosť stavia do pozície najväčšej súkromnej technologickej spoločnosti na svete s hodnotou na úrovni 74 miliárd dolárov. Svoju doterajšiu pozíciu na trhu si tak poriadne upevňuje.

Podľa informácií od hovorcu spoločnosti Dell Technologies išlo o transakciu v rekordnej hodnote 58,1 miliárd dolárov. Ide tak o vôbec najväčšie prevzatie v technologickom odvetví. V porovnaní s tým už 26 miliárd, ktoré dal v júni Microsoft za kúpu LinkedIn, nevyzerá až tak masívne. EMC sa zameriava na vytváranie systémov pre dlhodobé ukladanie a správu dát. Kombinácia spoločností umožňuje skupine sústrediť sa na globálne významné inovácie a poskytovanie riešení pre veľké spoločnosti.

Súvisiacie články

Veľkosť Dell Technologies umožní viac inovácií a investícií do výskumu a vývoja, predaja a marketingu, služieb a podpory a vytváranie účinnejších a nákladovo efektívnejších riešení pre zákazníkov. Dve najväčšie oblasti, v ktorých Dell Technologies pôsobí, sú klientské riešenia Dell a infraštruktúrne riešenia Dell EMC. Obe tieto oblasti podporuje divízia Dell EMC Services. Okrem toho pod Dell Technologies patria aj produkty a služby Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream a VMware.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.