MojWindows

Aplikácia Vinci slúži na umeleckú úpravu fotografií. Združuje netradičné filtre založené na rozličných výtvarných štýloch. Niektoré z nich fotografie upravia len jemne, iné ich pretvoria na parádne umelecké diela, alebo dokonca upravia tak, že zachytené objekty spoznáte len  veľmi ťažko. Momentálne je k dispozícii dvadsiatka rozličných filtrov, no vývojári už testujú ďalšie, ktoré časom automaticky pridajú do aplikácie. Ďalším plánovaným vylepšením je pridanie jednoduchého a rýchleho nástroja na automatické upravenie fotografií.

Vinci 2

Rozhranie aplikácie je jednoduché a použitie priamočiare. Po spustení máte na výber medzi vytvorením novej fotografie a výberom z galérie. Následne stačí aplikovať niektorý z filtrov, čo trvá len niekoľko sekúnd a potom môžete svoj výtvor buď uložiť, alebo zdieľať napríklad na Facebooku, či inej sociálnej sieti.

Nedostatkom v porovnaní s konkurenciou sú chýbajúce úrovne prechodu pri aplikovaní filtrov. To znamená, že filter buď použijete, alebo nie a nemôžete nastaviť jeho silu. Celkovo Vinci predstavuje konkurenciu pre známu aplikáciu Prisma. Tá však nie je dostupná pre platformu Windows a tak Vinci ostáva zatiaľ jedinou možnosťou.

vinci 3

Aplikácia Vinci je bezplatne dostupná cez Windows Store pre smartfóny so systémom Windows Phone 8 a Windows 10 Mobile.

16.08.2016

+