MojWindows

Sony rozširuje svoju službu PlayStation Now aj na počítače so systémom Windows. Masy používateľov tak získajú prístup k hrám, ktoré boli exkluzívne dostupné len pre konzolu PlayStation. Služba ponúka viac ako 400 herných titulov pre PlayStation 3 vrátane takých zvučných mien ako The Last of Us, Uncharted, Ratchet & Clank, či God of War. Hry bežia na vzdialenom serveri, pričom do počítača používateľa sú streamované.

V rámci Európy je spustenie plánované na dnešný deň pre Spojené kráľovstvo, Holandsko a Belgicko. To, či bude dostupnosť postupne rozširovaná, Sony zatiaľ neuvádza. Išlo by však o celkom logický krok. Služba totiž nie je zadarmo a oficiálnym sprístupnením pre počítače v ďalších regiónoch by mohla generovať nemalé zisky. Mesačný poplatok je 20 dolárov, v ponuke je aj možnosť zakúpiť si trojmesačné predplatné za 45 dolárov. K dispozícii je taktiež bezplatná skúšobná doba v trvaní siedmych dní, aby sa používatelia mohli so službou najskôr oboznámiť.  

PlayStation Now

Medzi hardvérové požiadavky patrí Windows 7 a novší, minimálne procesor Intel Core i3 alebo AMD A10, 2 GB operačnej pamäte, zvuková karta a USB port pre pripojenie ovládača. Sony zároveň upozorňuje, že služba vyžaduje internetové pripojenie s rýchlosťou minimálne 5 Mbps.

Pre plnohodnotný herný zážitok je navyše odporúčaný ovládač DualShock 4. Ten je k počítaču možné pripojiť buď pomocou USB kábla alebo s využitím špeciálneho adaptéra, ktorý bude predávaný za 25 dolárov. Na internete sa pritom dá nájsť viacero neoficiálnych programov, ktoré bezdrôtové pripojenie ovládača  cez Bluetooth umožňujú už teraz. Sony sa však opiera o podporu všetkých funkcionalít svojho ovládača.  

Zdroj: Sony

24.08.2016

+