MojWindows

Continuum je veľkým lákadlom operačného systému Windows 10 Mobile. Vďaka tejto funkcii má smartfón pri práci plnohodnotne nahradiť počítač. Používateľ ho pripojí k monitoru, prihodí klávesnicu s myšou a pohodlne sa môže pustiť do práce, ako keby sedel za klasickým stolovým počítačom.

V režime Continuum je možné používať takzvané univerzálne aplikácie, ktoré majú rovnakú funkcionalitu naprieč celým ekosystémom zariadení so systémom Windows 10. Či už ide o tablet, notebook, počítač alebo smartfón, aplikácie sa budú správať všade rovnako, akurát prispôsobia svoje rozhranie, prípadne ponúknu dodatočné možnosti. Napriek tomu, že funkcia Continuum je dostupná už od decembra 2015, počet týchto aplikácií je stále obmedzený. Situácia by sa ale čoskoro mohla zmeniť k lepšiemu.

Microsoft_Lumia_950_recenzia-8

Zaostrené na Continuum

Ešte koncom minulého roka Microsoft zaslal vybraným členom programu Windows Insider balíček, ktorý obsahoval Lumiu 950/950XL a Microsoft Display Dock. Mali sa tak podieľať na testovaní a zlepšovaní funkcie Continuum. Podľa dostupných informácií Microsoft týchto testerov zapojí práve teraz, keď začali práce na aktualizácii Redstone 2. Okrem toho majú vývojári už dlhšiu dobu pripravovať viacero atraktívnych vylepšení.

Microsoft_Lumia_950_recenzia-7

Microsoft Insiderom zaslal zoznam piatich kategórií softvéru, ktoré majú ohodnotiť podľa ich dôležitosti. Ďalej majú uviesť názov a popis aplikácií, ktoré by sa podľa nich mali dostať do režimu Continuum a celkovo na platformu Windows 10 Mobile. Svoj výber navyše môžu podrobne odôvodniť. Uvedené kategórie softvéru sú nasledovné:

  • aplikácie na zlepšenie produktivity doma
  • aplikácie na zlepšenie produktivity v práci
  • aplikácie pre zábavu
  • aplikácie sociálnych médií
  • hry pre režim Continuum

Hodnotí sa známkou od 1 do 5 podľa dôležitosti, pričom 1 reprezentuje najdôležitejšiu kategóriu a 5 naopak tú najmenej dôležitú. Podľa Microsoftu má prieskum pomôcť s lepším pochopením toho, ktoré aplikácie sú pre používateľov dôležité.

Zdroj: Winbeta

15.08.2016

+