Apple v reklame označuje iPad Pro ako počítač, Microsoft nesúhlasí | Video

Apple svoj iPad Pro v najnovšej reklame “Čo je to počítač?” prezentuje ako plnohodnotnú náhradu za klasický počítač. Za prednosti pritom označuje odnímateľnú klávesnicu a dotykovú obrazovku. Reklama končí nápadným textom “Predstavte si, čo by dokázal váš počítač, keby bol iPad Pro”. Microsoft s týmto tvrdením zjavne nesúhlasí a reaguje vlastnou reklamou. Niet sa čomu čudovať, najväčším konkurentom pre iPad Pro je práve tablet Surface Pro 4.

Microsoft sa vo svojej reklame “Čo je to počítač? Spýtajte sa Cortany.” zameriava na jasné nedostatky konkurencie. Vyzdvihuje, že Surface Pro 4 má omnoho výkonnejší procesor Intel Core i7 a na rozdiel od iPadu Pro sú na ňom namiesto mobilných aplikácií spúštané tie desktopové. Okrem toho v prospech Surface Pro 4 vraví aj odnímateľná klávesnica s trackpadom a externé porty, ktoré iPadu jednoducho chýbajú. Navyše zatiaľ čo pri iPadu Pro si zákazník za dotykové pero priplatí sto dolárov, v prípade Surface Pro 4 je súčasťou balenia.

Súvisiacie články

Apple a Microsoft sa podobným spôsobom doťahujú už roky. Napríklad začiatkom roka sme mohli vidieť reklamné videá na Windows 10, v ktorých si Microsoft na paškál zobral Macintosh od spoločnosti Appe. Dobre známe sú aj staršie reklamné spoty Mac vs PC.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.