MojWindows

Aktuálne plynie posledný mesiac, kedy je možné bezplatne inovovať systémy Windows 7 SP1 a 8.1 na najnovší Windows 10 a Microsoft si pripravil nový spôsob, ako používateľov upozorniť na túto skutočnosť. Časti z nich bude po prihlásení do systému alebo odomknutí zamknutej obrazovky zobrazené celoobrazovkové upozornenie, že termín bezplatnej inovácie sa kráti.

Windows 10 Inovacia pls

Nová obrazovka upozorňujúca na končiaci termín bezplatnej inovácie bola ohlásená cez oficiálnu stránku technickej podpory Microsoftu. Po kliknutí na tlačidlo „Pripomenúť neskôr“ sa obrazovka znova objaví po troch dňoch. Na ľavej strane dole sa nachádza tlačidlo, pomocou ktorého používateľ zabráni ďalšiemu zobrazovaniu tejto ponuky.

Existuje niekoľko prípadov, kedy používateľom systémov Windows 7 SP1 a 8.1 nebude obrazovka zobrazená:

  • Majú nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie „Získajte Windows 10“.
  • Zvolili možnosť Nepripomínať mi už túto ponuku.
  • Počítač nie je kompatibilný so systémom Windows 10.
  • Windows 10 už bol inštalovaný a následne došlo k návratu na pôvodný systém.
  • Inštalácia na Windows 10 zlyhala a bol obnovený pôvodný systém.
  • Cez nastavenia boli skryté upozornenia z aplikácie „Získajte Windows 10“.
  • Aktualizácia na Windows 10 bola deaktivovaná cez systémové registre.

Upozornenie aj pre staršie systémy Windows 7 a Windows 8

Podobná výzva sa však bude zobrazovať aj ľudom so systémom Windows 7 bez nainštalovaného SP1, ako aj tým so systémom Windows 8. Informovať bude o tom, že používaný systém už nedostáva bezpečnostné aktualizácie a preto používatelia nie sú chránení proti vírusom, spyware a podobne. Pomocou ponuky síce nemôžu priamo spustiť inováciu na Windows 10, no nájdu tam možnosti ako „Aktualizovať na Windows 7 SP1“ a „Zistiť viac o Windows 10“. V prípade systému Windows 8 bude ponúkaná analogická možnosť „Aktualizovať na Windows 8.1“.  Ako zabrániť zobrazovaniu týchto obrazoviek Microsoft neuvádza.

Windows 7 outdated

Zdroj: Microsoft

04.07.2016

+