MojWindows

Ponuka bezplatnej inovácie na Windows 10 končí presne o týždeň, a Microsoft tak podniká posledné kroky, ako používateľov na túto skutočnosť upozorniť. Ikona nástroja Získať Windows 10, ktorá sa zobrazuje pri hodinách na paneli úloh je teraz doplnená o žltý výkričník. Ten je odjakživa spojovaný s dôležitými upozorneniami, čo zvyšuje šancu, že používateľ na túto ikonu klikne. Po otvorení aplikácie ho privíta staré známe rozhranie, ktoré je teraz ale doplnené o veľké upozornenie. To informuje o blížiacom konci ponuky na bezplatný prechod. Navyše je doplnené o veľký prebiehajúci odpočet. Ten na základe lokálneho času systému odpočítava čas do polnoci 29. júla 2016, kedy uvedená ponuka skutočne končí.

Používatelia tak majú podrobnejší prehľad o tom, koľko času im ešte ostáva na bezplatný prechod, respektíve, kedy ich systém prestane informovať o prechode na Windows 10. Microsoft už dávnejšie uviedol, že po uplynutí tohto termínu dôjde k postupnému odinštalovaniu aplikácie Získať Windows 10. Pokiaľ o inštaláciu „desiatky“ používateľ stále nemá záujem, k dispozícii má aj naďalej tlačidlo Decline free offer. Vynovená ponuka by navyše nemala vybiehať svojvoľne, ale len po kliknutí na ikonu. K tomu koniec-koncov do veľkej miery motivuje spomínaný žltý výkričník.

Bezplatný prechod končí, od 30. júla si už zaplatíte

Po tom, ako skončí platnosť ponuky na bezplatný prechod, bude pre inováciu zo systémov Windows 7 a 8.1 nutné zakúpiť licenciu. Pokiaľ Microsoft nepripraví žiadnu špeciálnu akciu, tak si záujemcovia od 30. júla v prípade verzie Windows 10 Home budú musieť pripraviť 135€. Pri nákupe verzie Windows 10 Pro to už bude viac ako dvojnásobok, a to konkrétne 279 .

Bezplatný prechod

22.07.2016

+