Výber piatich zaujímavých hier z Windows Store

Z obchodu Windows Store sme vybrali päť zaujímavých bezplatných hier pre Windows smartfóny a počítače.

Age of Cavemen

Vynikajúca prehistorická multiplayerová stratégia z dielne známeho vydavateľa Game Troopers. Hráč sa chopí role starešinu dediny, ktorý ju musí postupne zveľaďovať a brániť pred nájazdami konkurenčných kmeňov. Sám je pritom neraz nútený s vybudovanou armádou vyraziť do boja s cieľom získať suroviny. Potrebné suroviny na stavbu produkujú aj budovy v dedine, no musíte si ich rozvrhnúť tak, aby pokryli výstavbu nových budov, obrannej línie aj trénovanie armády. Pri výpravách za surovinami môžete zaútočiť na ostatných hráčov, prípadne zvoliť miernejší prístup a vybrať si režim kampane. Práve hráči sú však najväčšou hrozbou a podceniť obranu sa rozhodne nevypláca.

Neoddeliteľnou súčasťou sú aj meteority, ktoré môžete míňať na špeciálne odmeny a vylepšenia ako napríklad zdvojnásobenie produkcie, urýchlenie stavby, suroviny a podobne. Získavate ich za plnenie rôznych úloh, odstraňovanie stromov a kameňov z dediny alebo vo forme dennej odmeny za prihlásenie do hry. Taktiež je možné zakúpiť ich v rámci zabudovaných mikrotransakcií.  Hra je silne inšpirovaná populárnym titulom Clash of Clans, z ktorého prebrala väčšinu prvkov. Hra Age of Cavemen je cez Windows Store bezplatne dostupná pre počítače a smartfóny so systémom Windows 10.

The Pirate: Caribbean Hunt

V hre The Pirate: Caribbean Hunt  sa ako kapitán ocitnete na palube pirátskej lode s cieľom plieniť, bojovať, obchodovať a stať sa tak neohrozeným pánom karibských morí. Hra obsahuje silné RPG prvky a v podstate sa sústreďuje okolo niekoľkých základných aktivít. Môžete loviť stratený náklad, bojovať s ostatnými loďami a kradnúť im náklad, zarábať kupovaním a predajom tovaru alebo loviť konkurenčných pirátov a ničiť im lode.

Dôležitým aspektom hry je aj postupné vylepšovanie vlastnej lode tak, aby sa zlepšila jej rýchlosť, prepravná kapacita, ale aj bojaschopnosť. Plnením rôznych úloh získavate skúsenosti a zlepšujete úroveň svojho kapitána. Ten sa môže zdokonaľovať v rôznych schopnostiach, ktoré mu ďalej pomôžu na výprave za slávou. Hra je cez Windows Store bezplatne dostupná pre počítače so systémom Windows 10.

Battle of Helicopters

Ako už vypláva zo samotného názvu, ide o hru, kde sa ocitnete v koži pilota bojového vrtuľníka. Na hernom poli sa postavíte zoči voči ostatným hráčom, ktorí vás chcú zostreliť z oblohy a vybojovať si tak svoje miesto v sieni slávy. Svoju helikoptéru je možné zdokonaľovať a postupne tak pretvárať na dokonalú vražednú zbraň. No na to potrebujete získať herné peniaze. Hra našťastie ponúka viacero úloh, z ktorých vám padne nejaká tá minca.

Súvisiacie články

Celkovo hra nie je náročná, no najväčším problémom je plne si osvojiť ovládanie. Aj keď vás hra v úvode sprevádza všetkým potrebným, nejaký čas potrvá, kým to dostanete do krvi. Často sa totiž ocitnete v situácii, kedy vás od smrti bude oddeľovať len vaša zručnosť v kľučkovaní pomedzi budovy. Hra je cez Windows Store zdarma dostupná pre smartfóny a počítače so systémom Windows 8 a 10.

Arcane Soul

Akčná RPG hra v ktorej sa počas svojej dobrodružnej výpravy postavíte širokej škále rôznych monštier. Bojovať budete napríklad s otravným slizom, zákernými goblinmi alebo extrémne silnými bossmi. V tom vám pomôžu desiatky zbraní a brnení. Tie môžete navyše vylepšovať a potvorám sa tak stať ešte silnejším a nebezpečnejším protivníkom. Navyše v tom nebudete úplne sami. Počas cesty vám pomocnú ruku podajú viaceré postavy. Už váš hrdina je pritom sám o sebe zručný vo viacerých bojových schopnostiach, v ktorých sa postupne dokonca zdokonaľuje. Preto nemusí byť výprava až taká beznádejná, ako to na prvý pohľad vyzerá. Za každú cenu si musíte poradiť a nenechať sa poraziť. Hra je cez Windows Store bezplatne dostupná pre smartfóny a počítače so systémom Windows 8 a 10.

Theft Inc.

Strategicko-akčná hra Theft Inc. na prvý pohľad čerpá svoju inšpiráciu v hernej a literárnej klasike Splinter Cell. Poriadne otestuje vaše špiónske schopnosti a zručnosť pri zakrádaní sa vo vysoko strážených oblastiach. Ako člen zločineckého syndikátu si musíte nájsť cestičku k najcennejším predmetom na svete. Pritom sa musíte vyhnúť strážam, bezpečnostným kamerám a ďalším opatreniam proti zlodejom. Dostupná je pre počítače aj smartfóny so systémom Windows 10 a hoci nie náročná na pochopenie, k tomu, aby ste sa stali svetovo presláveným zlodejom potrebujete dávku trpezlivosti a šťastia.

Hra však ponúka desiatky rôznych nástrojov, ktoré vám pri vašich náročných úlohách pomôžu. Kľúčovým prvkom hry je správne načasovanie. Častokrát budete nútení vyčkávať v tieni, kým sa strážnik vzdiali dostatočne na to, aby ste mohli pokračovať. Pokiaľ nebudete obozretní, strážnici si vás všimnú a vy sa musíte rýchlo rozhodnúť – bojovať alebo ujsť. Hra Theft Inc.  je na stiahnutie dostupná cez Windows Store.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.