MojWindows

Microsoft dnes večer počas svojej prezentácie na hernej výstave E3 oficiálne predstavil hernú konzolu Xbox One S. Informácie, ktoré sa objavili už pred nejakým časom a doplnili ich len nedávno uniknuté obrázky sa tak plne potvrdili. Vynovený model s novým vzhľadom je oproti tomu súčasnému je o 40% menší, obsahuje zabudovaný napájací zdroj a prináša aj nový ovládač. Ten má upravený povrch, podporuje  pre lepšie držanie, podporuje Bluetooth a má zvýšený dosah. Dostupný bude v bielej farbe rovnako ako samotná konzola.

Xbox One S ovládač

Po technickej stránke konzola ponúkne zabudovaný pevný disk s maximálnou veľkosťou 2 TB, podporu pre 4K Ultra HD Video a Blu-ray, ako aj podporu technológie HDR. Pomocou špeciálneho stojanu bude konzolu možné používať aj vo vertikálnej polohe. Zmenšeniu konzoly padol za obeť konektor pre pripojenie senzoru Kinect. Konzola ako taká je so senzorom plne kompatibilná, no pre pripojenie je vyžadovaný špeciálny adaptér.

Jedinými novými informáciami sú tak dostupnosť a cena. Špeciálna 2 TB edícia bude dostupná iba v limitovanom počte vo vybraných krajinách začiatkom augusta za 399 eur. Verzie 1 TB Xbox One S v cene 349 eur a 500 GB Xbox One S v cene 299 eur sa dostanú na trh krátko po tom. Stojan na vertikálne umiestnenie Xbox One S sa bude predávať samostatne za 19,99 eura.

Xbox One S cena

13.06.2016

+