MojWindows

Na povrch vyplávali nové informácie, ktoré naznačujú, že populárna služba Steam pripravuje aplikáciu Steam Guard pre platformu Windows Phone. Tá teraz bola kvôli nízkemu podielu na trhu prehliadaná. Medzeru vyplnili vývojári tretích strán s aplikáciami Winauth alebo Unofficial Steam Authenticator. Microsoft len nedávno oznámil, že svoje nové hry bude distribuovať aj cez platformu Steam a nie takmer výhradne cez Windows Store, ako doteraz. Otvorene sa pritom hovorilo aj o tom, že hoci si Microsoft a Steam budú na niektorých frontoch konkurovať, inde budú spolupracovať. Práve príprava autentifikačnej aplikácie pre mobilný Windows by mohla zapadať do tejto schémy.

Týmto informáciám hrá do kariet časť kódu objavená v poslednej aktualizácii klienta Steam. Priamo v kóde sú umiestnené časti odkazujúce na Windows Phone a WinRT. Steam túto aplikáciu momentálne poskytuje pre platformy iOS a Android. Rozšírenie na mobilný Windows by bolo rozumným krokom, ktorý však prichádza pomerne neskoro.

Aplikácia hráčom generuje náhodné bezpečnostné kódy, ktoré následne slúžia na prístup k ich kontu. Steam sa však nikdy oficiálne nevyjadril v duchu plánovania vytvorenia aplikácie pre Windows Phone, preto je možné, že k jej vydaniu nedôjde a ide o prostý omyl.

Zdroj: MSPU

22.06.2016

+