Microsoft ponúkne svoje budúce hry aj cez Steam

V rámci rozhovorov po hernej konferencii E3 sa šéf Xbox divízie Phil Spencer rozhovoril aj o hrách, platforme UWP a populárnom obchode s hrami Steam. Hoci sa Microsoft doteraz snažil väčšinu svojich nových hier ponúkať v digitálnej podobe výhradne cez Windows Store s cieľom jeho propagácie, príliš sa mu to neosvedčilo. Problematická bola hlavne nutnosť použiť vývojársku platformu UWP. Kvôli nej hry neboli úplne optimalizované a chýbali im niektoré požadované funkcie ako vypnutie V-Sync, či podpora pre technológie G-Sync a FreeSync. Veľmi limitovaná bola aj podpora použitia viacerých grafických kariet v režime SLI a Crossfire. No zdá sa, že Microsoft sa zo svojich chýb poučil a pripravované hry bude zverejňovať nielen cez Windows Store, ale aj cez Steam. Zo strany hernej komunity ide samozrejme o veľmi vítaný krok.

Spencer v rozhovore povedal, že Microsoft v žiadnom prípade na Steam nezanevrel a budú spolupracovať. Nepovedal však, ktoré z nových herných titulov tam v budúcnosti nájdeme. Steam neváhal označiť za kritickú časť úspechu herného segmentu na systémoch Windows. To, že neponúka niektoré hry z dielne Microsoftu ako napríklad Quantum Break, mu vraj vôbec neškodí a každým rokom vykazuje obrovský rast.

Súvisiacie články

Spencer zároveň priznal, že nie všetky veľké PC hry ponúkané cez Windows Store boli úspešné tak, ako sa očakávalo. Veľmi dobre si viedli napríklad Forza 6 Apex a Killer Instinct, no taký Quatum Break na tom dobre rozhodne nebol. Podľa Spencera sa z toho Microsoft poučil, a hoci bude v niektorých oblastiach Steamu konkurovať, inde pôjde o spoluprácu. V konečnom dôsledku to má byť lepšie pre hráčov. Steam si v segmente PC hier ukrajuje príliš veľkú časť koláča na to, aby ho Microsoft mohol ignorovať alebo mu dokonca priamo konkurovať.

Zdroj: Gamespot

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.